Kriminelle og voldsparate salafister i Tyskland utnytter asylstrømmen til landet målbevisst for å rekruttere nye tilhengere, i særdeleshet enslige mindreårige, skriver Die Welt. Kriminelle arabiske storfamilier driver også med lignende verving, fremfor alt av unge, sterke menn med appetitt på penger.

Advarselen kommer fra Hans-Georg Maaßen (bildet), som er sjef for den innenlandske sikkerhetstjenesten Verfassungsschutz.

hans-georg-massen

«Salafister og andre islamister forsøker å vinne flyktningene over på sin side,» sier han, og tilføyer at rekrutteringspotensialet er «ufattelig stort», ikke minst i det saudi-finansierte arabiske moskélandskapet, som delvis er radikalt.

Maaßen legger til at terrormilitsen IS utnytter flyktningestrømmen til å sluse stridende inn i Europa. «IS ønsker også å utføre angrep mot Tyskland og tyske interesser.» Det oppfordres til slike angrep. Tyske byer nevnes sammen med Paris, London og Brüssel.

Politikere som ikke frykter at IS-terrorister blander seg med flyktningene, er blåøyde og naive, uttaler André Schulz, som er sjef for den tyske politietaten Bundes Deutscher Kriminalbeamter (BDK). Det er uholdbart for en rettsstat ikke å vite hvem som befinner seg i landet, hvor de kommer fra og hvor de oppholder seg, sier han.

ANNONSE

Observasjonene har relevans også for vårt eget land – ikke bare den manglende identifiseringen, men også rekrutteringsforsøkene. I følge PST oppsøker islamister også norske asylmottak.

Det er også lett å tenke seg at kontakt med islamister kan finne sted før innkvartering i asylmottakene. Under den voldsomme menneskestrømmen i fjor var en av dem som befant seg blant de mange asylsøkerne utenfor Politiets Utlendingsenhet på Tøyen, den omdiskuterte «Årets osloborger» Mohsan Raja, som med sitt syn på homofile og 9/11 avtegnet konturene av en islamist. Det er bare så altfor lett å tenke seg at asylanter har fått en velkomst som ikke lover særlig godt for det norske samfunnet, om enn ikke nødvendigvis av Raja.

 

Die Welt

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629