Foto: Michael Dalder / Reuters / Scanpix.

«Et slag i ansiktet på den lovlydige befolkningen», lyder innenriksminister Horst Seehofers (CSU) reaksjon på volden og truslene mot politiet ved asylmottaket i Ellwangen, skriver Süddeutsche Zeitung.

Tysk politi arresterte torsdag 18 migranter identifisert som urostiftere i mottaket, etter at en mobb på 150–200 afrikanske migranter mandag hadde forhindret pågripelse av en migrant fra Togo som er utvist fra Tyskland.

Disse tingene må få konsekvenser, og det må reageres strengt, fortsetter Seehofer.

CSU-lederen får støtte av Mathias Middelberg, som er innenrikspolitisk talsmann i søsterpartiet CDU. Han mener det som skjedde er uakseptabelt. For dem som gjorde motstand mot pågripelsen av togoleseren, må det ifølge Middelberg få konsekvenser for asylsøknaden, skriver Die Welt.

Avisen har også gjort et videointervju med 23-åringen fra Togo, som i tråd med Dublin-reglene skal sendes til Italia, hvor han opprinnelig hadde søkt asyl.


Stillbilde: Die Welt

«Jeg er kommet til Tyskland for å jobbe», sier mannen, identifisert som Yussif O. «Jeg vil ikke være gategutt i Italia!» legger han til.

Uttalelsen tyder ikke på at det er flukt fra personlig forfølgelse som er bakgrunnen for 23-åringens ferd til Europa, og den kan vanskelig styrke hans asylsøknad.

Togoleseren avspeiler åpenbart regelen snarere enn unntaket. For de europeiske landene reises spørsmålet om hvorfor man skal beholde en asylrett som utnyttes til en økonomisk migrasjon som i det store og hele er irreversibel – de konservative politikernes verbale tøffhet i denne enkeltsaken til tross.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.