Stillbilde: Die Welt.

 

Den 23 år gamle utviste mannen fra Togo som med sikte på utsendelse forgjeves ble forsøkt pågrepet i Ellwangen mandag, ble torsdag morgen arrestert sammen med 17 andre migranter, da tysk politi under en massiv operasjon stormet asylmottaket hvor han bodde, skriver Der Spiegel etter en pressekonferanse med politiet.

Deltagelse i mobben bestående av 150–200 afrikanske migranter som mandag forhindret pågripelsen, ser ikke ut til å ha vært et tilstrekkelig kriterium for arrestasjon torsdag morgen, og personene som er tatt, ser heller ikke ut til å forbli i arrest særlig lenge:

23-åringen og 17 andre beboere, som ifølge politiets opplysninger gjentatte ganger tidligere har gjort seg bemerket som urostiftere, skal overføres til andre asylmottak i delstaten.

Volden ble med andre ord konsekvensfri for de aller fleste som var med på den. Formålet med operasjonen var i hovedsak brannslukking:

«Slike tiltak for adskillelse av urostiftere har også tidligere lyktes i å skape ro i asylmottaket», meddelte politiet i Aalen.

«Vi opplevde en situasjon som vi aldri hadde opplevd før», sa politisjef i Aalen Bernhard Weber om tildragelsen etter helgen. «Vi kan ikke og vil ikke tillate et rettsfritt rom.»

Mannen fra Togo skulle i tråd med Dublin-reglene – som Angela Merkel i 2015–16 i praksis opphevet for mer enn en million mennesker – sendes tilbake til Italia, hvor han tidligere var blitt registrert.

Det massive politioppbudet fant med andre ord sted for å sikre oppfyllelsen av regelverket for én person, mens de fleste personene som utgjorde den kriminelle kulturen som beskyttet vedkommende mot reglene, ikke blir gjenstand for noen reaksjoner.

Delstaten Baden-Württembergs innenriksminister Thomas Strobl sier at hensikten med operasjonen var å forhindre motstand mot uttransporteringer i fremtiden. Men treet som bar den frukten, blir ikke rørt.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.