Stillbilde: Die Welt.

 

Tysk politi har under en massiv utrykning i morgentimene torsdag stormet asylmottaket i Ellwangen, hvor tre patruljer natten til mandag med vold ble forhindret av 200 afrikanske migranter i å pågripe en utvist asylsøker fra Togo.

Bild skriver at politiet rykket ut til mottaket med 50–100 biler. En afrikaner er blitt ført bort derfra i håndjern, mens mange andre er blitt ført inn i politibusser, formodentlig for å settes i varetekt.

Politiet har ennå ikke sagt noe annet enn at «innsatsen pågår», og dermed kan det ikke sies sikkert om mannen i håndjern er den utviste mannen fra Togo som man opprinnelig mislyktes i å pågripe.

Like etter politiets ankomst begynte en gjennomsøking av mottaket, skriver den tyske avisen. Skrik og bjeffing fra hunder kunne høres. Veiene rundt mottaket ble avsperret, og journalistenes fremkommelighet også begrenset.

Ambulanser er også på stedet, og det meldes om at noen asylsøkere skal ha hoppet ut av vinduer.

Det kan altså se ut som om tyske myndigheter har funnet det nødvendig å sende et sterkt signal om at utfordring av statens makt ikke tolereres.

Politiet har tillyst pressekonferanse klokken 10.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.