Nytt

Politiet rykket i går ut til Mysebu transittmottak i Østfold for å stanse et masseslagsmål, hvor ca. 20 unggutter var involvert. Mottaket bebos av enslige asylsøkere som i teorien er under 18 år, som ikke kan pågripes og ved behov blir overlatt til barnevernet.

Til NRK Østfold opplyser politiet dette:

– Da kjørte vi ut og det viste seg at to grupperinger hadde havnet i slåsskamp, en fra Marokko og en fra Somalia. Det endte med at tre personer fikk pålegg om å roe seg og to ble kjørt til legevakt med mindre skader. Det skal ha vært en vond finger på den ene og et lite overfladisk kutt på siden på magen til den andre. […]

Ca klokka halv fire får politiet tre nye meldinger om problemer på mottaket.

– En av de som hadde fått pålegg var kommet tilbake og truet de ansatte på livet. De ansatte var reelt redd for han som kom tilbake. Han ble håndtert og satt på håndjern av politiet. Han viste seg å være 16 år på papiret.

Smaalenenes Avis gir litt flere detaljer om hendelsesforløpet og situasjonen ellers:

Naboer melder om en stor gruppe ungdommer som har benyttet slagvåpen og steinkasting og gått mot hverandre i et masseslagsmål ved Mysebu mottak. […]

Naboene reagerer sterkt på at nok et masseslagsmål nå har funnet sted ved mottaket. […]

Smaalenene.no har tidligere fortalt om naboene som bekymrer seg for åpenlys hasjrøyking, slåssing og mye bråk nattestid. De føler seg helt sikre på at det foregår både salg av narkotika og annen lyssky virksomhet ved mottaket.

Dette var tredje gang på kort tid at det er masseslagsmål ved Mysebu mottak. Ordføreren kaller situasjonen uholdbar. Da blir det nok andre boller.

 

Nytt masseslagsmål
Truet ansatte på livet
– Situasjonen ved Mysebu er uholdbar