Foto: Allegutennamen / cc by-sa 4.0 / Wikimedia Commons.

Antallet volds­episoder har økt betydelig i Berlin-skolene de siste årene. Det er årlig over 2000 episoder, og Berlin-politiet rykker ut til skoler i gjennom­snitt minst fem ganger pr. dag.

Opplysningene fremgår av statistikk som politiet har delt med nyhetsbyrået Deutsche Presse-Agentur (DPA), skriver Die Welt.

I 2022 registrerte politiet 2344 såkalte råskaps­forbrytelser (Rohheits­delikte). Tallene for 2023 er ennå ikke klare, men ifølge politiet var det en «klar økning i antallet tilfeller» i fjor som føyer seg inn i en oppadgående trend, opplyser den tyske avisen.

Det er taushetens lov som gjelder i Berlin-skolene:

Det er også interessant at disse hendelsene nesten aldri meddeles til offentlig­heten og mediene av skolene eller politiet.

Den størsteparten andelen av volds­lovbruddene i 2022 gjaldt ordinære legems­beskadigelser, som forekom i alt 1379 ganger ved skolene i den tyske hovedstaden.

I tillegg kommer tresifrede tall for farlige legems­beskadigelser (370) der en eller annen type våpen ble benyttet, såvel som et lignende antall trusler (361). Anmeldelsene av ran (62) og tvang (79) var tosifrede.

Statistikken viser også 54 knivangrep i 2022, samt ni tilfeller der det er blitt truet eller skutt med skytevåpen.

2136 elever og 237 lærere var ofre for volds­kriminalitet i Berlin-skolene i 2022, skriver Die Welt, som opplyser at også disse tallene blir klart større for 2023.

Trenden er stigende også i Nordrhein-Westfalen, som er den folke­rikeste delstaten i Tyskland, samt i Baden-Württemberg, Brandenburg, Thüringen, Nieder­sachsen og Schleswig-Holstein.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.