Et bilde av Samuel Paty vises på en storskjerm på Stade de France i Saint-Denis utenfor Paris før en rugbykamp mellom Frankrike og Wales den 24. oktober 2020. Foto: Lewis Joly / AP / NTB.

En elleve år gammel muslimsk elev ved Christian Morgenstern-skolen i Berlin-bydelen Spandau truet tirsdag med å halshugge en kvinnelig lærer.

Bakgrunnen for trusselen var at læreren hadde fortalt klassen om viktige forestående foreldremøter, og sagt at foreldre som ikke møter, må regne med konsekvenser, sier skolens rektor Karina Jehniche til Tagesspiegel.

Da sa eleven til hele klassen: «Hvis det skjer fordi mine foreldre ikke kommer, vil jeg gjøre det samme med deg som den unge mannen gjorde med læreren i Paris.»

Klassens elever, som forstod referansen til drapet på Samuel Paty, ble fullstendig sjokkerte, sier Jehniche, som legger til at hun aldri har opplevd noe lignende.

11-åringen hadde imidlertid vist foruroligende takter kort tid i forveien:

Eleven hadde allerede for en uke siden vekket oppmerksomhet med voldelige ytringer. Skolens sosiallærer Jakub Nowak sier til Tagesspiegel: «Jeg var der da gutten like etter ett minutts stillhet for Samuel Paty sa at man kan drepe enhver som har fornærmet profeten, og at det er i orden.»

En imam som også hadde vært til stede, snakket straks til gutten og sa at ingen burde bli drept.

Rektor kontaktet elevens mor for en foreldresamtale. På telefonen sa moren at det etter foreldrenes mening måtte være skolens feil hvis gutten hadde sagt noe slikt, skriver den tyske avisen.

 

 

Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.