Fransk politi befinner seg utenfor skolen i Conflans-Saint-Honorine hvor den halshugde læreren Samuel Paty arbeidet, den 16. oktober 2020. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

Halvsøsteren til en av foreldrene til den 18 år gamle tsjetsjeneren som fredag halshugget den franske læreren Samuel Paty i en forstad til Paris, sluttet seg til den islamske staten (IS) i Syria i 2014 og er fremdeles ettersøkt, opplyser franske antiterrormyndigheter.

Vedkommende forelder av den unge terroristen, nå identifisert som Abdoulakh A., hadde anmeldt læreren for angivelig å ha vist elevene pornografiske bilder, skriver Le Figaro.

Blant de ni personene som er blitt arrestert etter terrordrapet, er faren til en elev av den halshugde læreren, som hadde mobilisert til en kampanje mot Paty på sosiale medier, skriver den franske avisen.

En annen mann, som var kjent for sikkerhetsmyndighetene og hadde figurert i videoer sammen med elevens far, er også blitt arrestert – sammen med sin kone.

18-åringen som begikk den grusomme ugjerningen, hadde tilbrakt ettermiddagen utenfor Patys skole, og bedt elever om å peke ut for ham hvilken lærer som hadde vist klassen Muhammed-karikaturer.

Abdoulakh A. var ikke kjent for fransk etterretning, til tross for slektsforbindelsen til et IS-medlem.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.