Nytt

Foto: spreewald-grundschule.de

 

Etter mer enn 30 voldsepisoder ved Spreewald-grunnskolen i Berlin-bydelen Schöneberg i løpet av 2017, har skolen kapitulert for volden og engasjert en privat sikkerhetstjeneste for å hanskes med situasjonen.

To vakter patruljerer nå inngangen, trappene, korridorene og skolegården. Den ene av dem sier til Berliner Kurier at han med sitt blotte nærvær forhindrer voldelige sammenstøt.

Når rektor Doris Unzeitig snakker om skolen sin, nevner hun overdreven vold, aggressive foreldre og overgrep mot lærere.

I Berlin var sikkerhetstjeneste ved grunnskoler et fenomen som hittil bare hadde gjort seg gjeldende i bydelen Neukölln, men nå griper det altså om seg. Adgangskontroll er noe man også kjenner til ved Bjørnholt videregående i Oslo-bydelen Søndre Nordstrand.

Berlin-avisen forklarer noe av bakgrunnen for et slikt tiltak:

På den måten kan f.eks. ingen skoleelever tilkalle forsterkninger fra sine storebrødre.

Hva slags foreldre er det som opptrer aggressivt overfor skolen? Og hva slags barn, seks- til tolvåringer, er det som finner det naturlig å tilkalle familien som forsterkning i skolegården?

Andelen elever med en annen bakgrunn enn tysk ligger på 90 prosent.

Mange elever er tyrkiske, kurdiske eller arabiske, opplyser Der Spiegel. I Berlin gjør kriminelle arabiske klaner akkurat som de vil, skriver sjefredaktør Peter Huth i Welt am Sonntag.

På mindre enn en generasjon har europeiske politikere lyktes i å omgjøre storbyer til jungel. Godt jobba, folkens, takk skal dere ha.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.