Fra Hamburg Stadtpark, der en 15 år gammel jente ble gruppevoldtatt i september 2020. Foto: susisorglos089 / Pixabay / Creative Commons.

Fjorten måneder etter en langvarig gruppe­voldtekt av en 15 år gammel pike i Hamburg er de tolv mistenkte i saken på frifot til tross for sikrede sædspor etter ni personer.

Det melder det tyske nyhetsmagasinet Focus.

Det var i september 2020 at 15-åringen ble lurt av en ung mann idet hun gikk hjem fra et bursdagsselskap gjennom en park, som straks voldtok henne bak noen busker.

Siden ringte han til flere kamerater av seg, som kom til stedet og voldtok henne etter tur til klokken var nesten to på natten, for deretter å ta jentas telefon og lommebok og stikke av. Ugjerningene skal også ha blitt filmet, men politiet skal ikke ha lyktes i å finne igjen noen opptak.

Politiet identifiserte raskt tolv unge menn mellom 16 og 20 år som mistenkte i saken, der ti av dem ifølge Bild skal ha migrasjonsbakgrunn. På 15-åringen ble det funnet spor av sæd etter ni personer.

En av de tolv mistenkte satt en tid i varetekt, men ble siden løslatt. Dermed er alle tolv fremdeles på frifot over ett år etter ugjerningen.

Påtalemyndighetene i Hamburg har kunngjort at det fremdeles pågår etterforskning av de mistenkte i saken, skriver Focus.

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.