Nytt

Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

 

Leipzig ble sist torsdag rystet av en uvanlig brutal voldtekt midt i den østtyske byen. Det var i den populære parken Rosental at en rundt 30 år gammel mann i fullt dagslys overfalt en noe over 50 år gammel kvinne, for deretter å voldta og på andre måter mishandle henne så brutalt at hun etterpå måtte nødopereres, skriver nyhetsmagasinet Stern.

Politirapporten om ugjerningen presiserer at offeret, som befant seg på joggetur, ble revet i bakken og gjentatte ganger tråkket hardt i ansiktet, for siden å bli slept til en eng et stykke unna hvor voldtekten ble gjennomført.

Overgriperen la deretter på flukt, og er fremdeles på frifot. Politiet står uten spor, og har bedt publikum om hjelp. Med det som etter nyttårsnatten i Köln er blitt en eufemisme for personer fra Nord-Afrika eller Midtøsten, beskrives vedkommende som av «sydlandsk» utseende, tettbygd, med mørkt hår og uflidd bart.

Politiet advarer nå mot å jogge alene:

I samtale med Stern sier polititalsmann Uwe Voigt: «Den som jogger alene, bør være bedre på vakt mot sine omgivelser, og dessuten kaste et blikk bak. Hvis man har mulighet til det, bør jogge sammen med en annen.»

Og slik forsvinner enda en av de frihetene man tok for gitt.

Ytringsfriheten, forsamlingsfriheten, bevegelsesfriheten, religionsfriheten, friheten til å utfolde seg i omverdenen på egenhånd… – man tar sine forholdsregler og venner seg til det, men tilværelsen får en sterkt forringet kvalitet. Det Europa vi kjente, finnes ikke mer.

 

Stern – Focus – Die Welt