En tysk statsborger av afghansk opprinnelse ble arrestert lørdag kveld på Hamburg sentralstasjon (Hamburger Hauptbahnhof) etter at en bagasjesjekk fant den mistenkte i besittelse av en koffert full av våpen, inkludert macheter, kniver og ei øks. Saks og en uttrekkbar batong ble også oppdaget i eiendelene hans. Dette melder Remix News.

Mannen ble varetektsfengslet etter en rutinekontroll utført rundt klokka 23.15, bekreftet en talsmann for politiet. Hamburg sentralstasjon hadde vært utpekt for våpenkontroll i helga, med 120 polititjenestemenn på vakt som utførte mer enn 650 kontroller av passasjerer. Totalt 14 personer ble funnet å ha brutt våpenforbudet.

Den mistenkte skal ha vært kjent for myndighetene og ansett som en potensiell trussel med militant islamsk bakgrunn, ifølge den tyske avisen Bild. 20-åringen sitter fortsatt varetektsfengslet i påvente av en bredere etterforskning av saken.

Myndighetene har ikke utelukket at den mistenkte, navngitt av Bild som Hafez A., var på vei for å utføre et terrorangrep. Hamburg sentralstasjon er et viktig knutepunkt knyttet til storbyens undergrunns- og S-Bahn samt byens forstadsnettverk for pendeltog, som også kobles til langdistansetog.

Bevæpnet føderalt politi stormet den mistenktes hjem i Hamburg-Hausbruch søndag morgen etter oppdagelsen. Politi utstyrt med maskingevær omringet leiligheten og sikret omkretsen.

En rekke USB-pinner og harddisker ble hentet fra leiligheten som ligger 18 kilometer fra sentralbanestasjonen. Disse blir nå evaluert av politiets IT-ansatte.

Syriske brødre ville sprenge fullsatt kirke i Sverige

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.