To brødre fra Syria hadde vidtrekkende planer om å sprenge ei fullsatt svensk kirke. Dette skriver det tyske føderale byrået Bundeskriminalamt i ei pressemelding.

Mandag ble en 24 år gammel syrer, Ahmad K., arrestert i Kempten i Tyskland. Hans eldre bror, 28 år gamle Anas K., ble arrestert allerede 25. april på dramatisk vis av en tungt bevæpnet innsatsstyrke i Hamburg.

Ifølge tysk politi var planen deres å sprenge ei «uspesifisert kirke i Sverige» som etter planen skulle være full av mennesker under angrepet.

De to syriske brødrene er mistenkt for i fellesskap å ha anskaffet nødvendige komponenter for å produsere eksplosiver for å gjennomføre et terrorangrep, og for å ha planlagt å gjennomføre det sammen.

Bombeingredienser ble bestilt via auksjonsnettstedet eBay og fra Kina, ifølge den store tyske tabloidavisen Bild.

Ifølge opplysninger til Bild fikk etterforskerne vite om det antatte svenske målet for angrepet etter å ha gått gjennom de mistenktes mobiltelefoner og datamaskiner.

Aktor Liddy Oechtering sier i en uttalelse at motivet skal handle om koranbrenninger som fant sted i Sverige. De to syriske brødrene skal ha kommet til Tyskland under den store migrantbølgen i 2015.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo er foreløpig sparsomme med opplysninger om det planlagte terrorangrepet. «Spørsmål knyttet til dette henvises av sikkerhetspolitiet til tyske myndigheter. Generelt har sikkerhetspolitiet et løpende og godt utviklet samarbeid med flere andre lands sikkerhetstjenester,» skriver Säpos pressesekretær Fredrik Hultgren-Friberg i en epost til Fria Tider.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.