To afghanere er pågrepet i Tyskland for å angivelig ha planlagt et angrep med skytevåpen nær den svenske Riksdagen, melder tysk påtalemyndighet.

Dette melder NTB-TT-DPA.

Det dreier seg om to afghanske statsborgere, 30 år gamle Ibrahim M.G og 23 år gamle Ramin N, som ble pågrepet nær byen Gera i delstaten Thüringen.

Ifølge en talsperson for påtalemyndigheten skal de to ha mottatt instruksjoner fra en avlegger av terrorgruppen IS. Ifølge avisen Der Spiegel er det snakk om ISIS-Khorasan (ISIS-K), som ofte beskrives som IS’ afghanske gren.

De mistenkte skal blant annet ha planlagt å utføre et angrep med skytevåpen på politifolk og andre personer ved det svenske riksdagen i Stockholm. De skal ha vært motiverte av de mye omtalte koranbrenningene i Sverige.

Svensk politi og sikkerhetstjenesten Säpo ville ikke kommentere opplysningene fra tyske medier til TT.

Saken er den andre der mistenkte terrorplaner mot Sverige blir avdekket i Tyskland, der motivet skal ha vært koranbrenningene. I desember ble to personer fra Syria dømt for å ha planlagt et bombeangrep mot en kirke i Sverige.

Ifølge tyske påtalemyndigheter skal afghanerne ha handlet etter oppfordring fra IS, skriver Aftonbladet.

Svensk sikkerhetspoliti (Säpo) har ingen andre kommentarer enn at de kjenner til saken fra mediene.

– Vi känner till medieuppgifterna. Men när det handlat om ärendet hänvisar vi till tyska myndigheter, sier Fredrik Hultgren Friberg, pressetalsperson på Säpo.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.