Et tomt klasserom. Illutrasjonsfoto: Pixabay.com

Den afghanske mannen som ble arrestert og etterforskes for terrorplanlegging sammen med sin samboer i Stockholms-regionen i påsken, jobbet på en barneskole. Det melder SVT Nyheter.

Paret, en afghansk mann og kvinne i 20-årene, ble pågrepet av politiet fredag 2. april, mistenkt for terrorplanlegging. Det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) mottok torsdag 1. april informasjon som antydet at risikoen for et terrorangrep i Stockholm var nært forestående. Den påfølgende dagen ble paret pågrepet. Begge benekter forbrytelsen.

SVT rapporterte tirsdag at den mistenkte mannen har jobbet på en barneskole i Stockholm-regionen siden høsten 2020. Jobben fikk han gjennom en ekstratjeneste som subsidierer ansettelser for nyankomne og langtidsledige. I følge SVTs opplysninger har Säpo utført et ransaking på mannens arbeidsplass og beslaglagt en datamaskin.

– Vi har inte sett något som kan kopplas till det han misstänks för, han hade en ganska anonym tillvaro på arbetsplatsen, sier rektor ved skolan til SVT.

Kvinnen jobbet deltid som personlig assistent frem til arrestasjonen. Hun har også studert og mottatt tilskudd fra CSN.

Personer som har hatt kontakt med samboerparet på ulike måter beskriver paret som tilbaketrukne.

– De var väldigt ensamma, jag tror inte att de har varken vänner eller släkt i Sverige, sier en person som leide ut leilighet til samboerparet i en periode.

Både mannen og kvinnen er afghanske statsborgere, men skal ha bodd i Iran i flere år, ifølge Nyheter Idag. I 2017 fikk begge midlertidige oppholdstillatelse i Sverige.

Planlagt terrorangrep i Stockholm avverget

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.