Nytt

Svensk politi forteller hva som skjedde da en iraker i 30-årene ble pågrepet i det politiet mener var et forsøk på å kjøre inn i folk i sentrum av Østersund. Han blir siktet for terror.

Politiets versjon viser hvor nervøse og på vakt politiet må være. De oppfattet irakeren som farlig. Hvorfor får vi ikke vite. Mannen har gjentatte ganger søkt asyl, men fått avslag. Han kom til Sverige i 2012. Han fikk midlertidig opphold i 2018 fordi hans kone bor og jobber i Sverige.  Paret har barn. Nå jobber han i helse-omsorg og bor på et lite sted i Jemtland.

Bilde; Politiet

14. august trodde politiet at mannen var i ferd med å begå et terrorangrep. De møtte ham i bil midt i Østersund. Mannen økte farten og politiet la seg på hjul. Mannen mistet kontroll over bilen og kjørte i fortauskanten.

Politimannen:

Jag tar fram mitt tjänstevapen och kommenderar honom att visa händerna.

Bak i bilen lå det bensinduker, to store og en liten. Men de var tomme.

Samme dag blir huset ransaket og dagen etter får han beskjed om at han blir terrortiltalt. Mannen ber om en bestemt advokat, men hvis han ikke kan få henne vil han ha samme advokat som forsvarte Stockholm-terroristen Akilov: om hon inte kan så vill han ha han som försvarade Akilov.”

Säpo er til stede ved andre avhør og forteller mannen alvoret i tiltalen. Han nekter.

 

 

Polisens bilder och vittnesmål om terrortillslaget i Östersund

 

 

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Do

 

 

cument Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.