Illustrasjonsfoto: Fredrik Sandberg via REUTERS / TT News Agency / NTB 

Et afghansk par i Stockholmsregionen er arrestert for terrorplanlegging, melder svensk sikkerhetspoliti (Säpo). Säpo har arbeidet med saken over lengre tid og melder nå at terrortrusselen er avverget.

De to afghanerne er mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i Stockholm. Ifølge Dagens Nyheter mottok Säpo informasjon torsdag 1. april, som antydet at risikoen for et terrorangrep var nært forestående. Paret ble arrestert fredag. Planleggingen skal ha startet 2. januar.

Det fremgår av dokumenter fra retten at de mistenkte er en mann og en kvinne i 20-årene som bor i Järfälla nord i Stockholmsregionen. Begge nekter å være involvert i terrorplanlegging.

Paret kom til Sverige høsten 2017. En ansatt i den svenske skatteetaten reagerte på uregelmessigheter med parets første adresse i Sverige, skriver Samnytt. Den første adressen de var tilknyttet var en c/o-adresse i Järfälla, men den oppgitte adressaten eksisterer ikke i det svenske folkeregisteret.

I følge den svenske skatteetaten ble paret født i provinsen Kapisa i Afghanistan og har ingen slektninger i Sverige. Begge har behov for tolk.

Säpo har beslaglagt IT-utstyr fra paret, skriver Samnytt.

Førstestatsadvokat ved påtalemyndigheten som fører saker som er blitt etterforsket av Säpo, Per Lindqvist, sier at etterforskningen vil fortsette utover våren.

– Man kan inte förvänta sig beslut i åtalsfrågan före sommaren. Det kommer att bli förlängt, sier Lindqvist til SVT.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.