Intercontinental Hotel ble også angrepet 29. juni 2011. Angrepet varte i mer enn fem timer og 12 mennesker ble drept før et NATO-helikopter drepte resten av de totalt ni angriperne som hadde forskanset seg på taket. Foto: Reuters

Minst fire angripere stormet et hotell i sentrum av den afghanske hovedstaden Kabul lørdag kveld. Mins tre av angriperne er drept.

Gjerningsmennene angrep luksushotellet Intercontinental i Kabul ved 21-tiden lokal tid, om lag 17.30-tiden norsk tid.

Angriperne var bevæpnet med både skytevåpen og granater og tok seg opp i flere av etasjene i hotellet og skjøt mot gjester, opplyser en sikkerhetskilde.

Afghanske sikkerhetsstyrker har drept tre av gjerningsmennene, opplyser en talsmann for politiet. Han sier at sikkerhetsstyrker har sikret fire av etasjene i det fem etasjer høye hotellet. Det har også vært to eksplosjoner i området, men årsaken til disse er ikke kjent.

Bryllupsgjester reddet

Det er fortsatt uavklart hvor mange som er skadd eller drept.

Hotellet brukes ofte til brylluper, konferanser og politiske møter. Gjestene i et bryllup som ble arrangert på hotellet lørdag, er brakt i sikkerhet, opplyser talsmann Nasrat Rahimi i innenriksdepartementet.

Han sier angriperne satte fyr på kjøkkenet i tredje etasje, men at brannen er under kontroll.

– Nesten halve tredje etasje har brent, sier han.

– Redd oss!

En hotellgjest fortalte via telefon til AFP at han hadde stengt seg inne på rommet, og at han hørte skyting utenfor.

– Jeg vet ikke om angriperne er inne i eller utenfor hotellet, men jeg kan høre skyting i nærheten av andre etasje. Vi gjemmer oss på rommene, og jeg bønnfaller sikkerhetsstyrkene om å redde oss så fort som mulig før vi blir drept, sa hotellgjesten.

Det er ikke kjent hvordan det har gått med mannen.

Angriperne skal inkludere selvmordsbombere, skriver Reuters, som siterer innenriksdepartementets talsmann Najib Danish.

There was no immediate claim of responsibility for the attack, the latest in a long series to have hit Kabul.

The hotel, located on a hilltop and heavily protected like most public buildings in the city, was previously attacked by Taliban fighters in 2011.

It is one of two main luxury hotels in Kabul and is used for events including conferences attended by government officials.

Da Intercontinental Hotel ble angrepet 29. juni 2011 ble 12 personer drept, pluss samtlige ni angripere. Taliban var da raskt ute med å ta på seg skylden for angrepet.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!