Røykskyen etter detonasjonen foran Hotel Elite i Mogadishu er synlig fra store deler av byen. Foto fra Twitter / @Somaliweyn_

Minst 17 mennesker, inkludert de fem angriperne, ble drept i et nesten fem timer langt skytedrama på et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu søndag.

Angrepet startet med en kraftig bilbombe som ødela hotellets port. Deretter stormet de væpnede angriperne inn og tok gisler blant unge menn og kvinner som spiste i hotellets restaurant, ifølge kaptein Mohamed Hussein.

– En bilbombe ble rettet mot Elite Hotel på Lido-stranden. Det er kraftig skyting i bygningen, sa politiets talsmann Adan Ibrahim til AFP.

Etter flere timers kamp drepte sikkerhetsstyrkene alle angriperne og reddet ut flere titalls mennesker som var fanget inne i hotellet mens kampene sto på.

I mørke
Sirener fra ambulanser kunne høres i området, der det var strømbrudd og mørkt mens kampene pågikk.

Det skal ha vært totalt fem angripere, sa regjeringens talsmann Ismael Mukhtar Omar.

Blant de tolv ofrene var det to statsansatte, tre sikkerhetsvakter og fire sivile, opplyser Ahmed Bashane i Mogadishu-politiet til nyhetsbyrået DPA.

Den private ambulansetjenesten Aamin Ambulance opplyser at de har registrert 28 sårede.

Populært nytt hotell
Det nye hotellet ved stranda eies av den somaliske parlamentarikeren og forretningsmannen Abdullahi Mohamed Nur, og er populært blant politikere, journalister, aktivister og offentlige tjenestemenn som ofte er innom.

Al-Shabaab, som har bånd til al-Qaida, har tidligere gjennomført en rekke selvmordsangrep i Somalia, blant annet mot hoteller og offentlige bygninger.

Angrepet bryter en flere måneder lang periode med relativ ro etter at det tidligere i år var en rekke bombeattentat.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.