Minst 100 mennesker ble drept og over 300 skadd i eksplosjoner ved utdanningsdepartementet i Somalias hovedstad Mogadishu, opplyser presidenten.

President Hassan Sheikh Mohamud sier ifølge Reuters at det var to bilbomber som eksploderte lørdag. Det ble først meldt om 29 drepte, men søndag ble dødstallet oppjustert til over 100.

Angrepet var en selvmordsaksjon, sier en talsmann for politiet og legger til at de fleste av de drepte var sivile. I alt fire militante jihadister var involvert i angrepet, ifølge talsmannen.

De kraftige bilbombene eksploderte med få minutters mellomrom like ved kontorene til Somalias utdanningsdepartement i sentrum av Mogadishu.

Ekstremistgruppa al-Shabaab påtok seg ansvaret for attentatet på sin radiostasjon Andalus. Gruppa utfører ofte terrorangrep i Mogadishu.

Al-Shabaab, som er en alliert av al-Qaida, har i flere år forsøkt å velte regjeringen og etablere sitt eget styre basert på en streng tolkning av sharialoven.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.