En skadet mann får hjelp på Westminster Bridge. (Foto: Reuters/Toby Melville)

Fire personer er døde, inkludert en politimann, og mange er «catastrophically injured» – kritisk skadede etter at en bil meide ned fotgjengere på Westminster Bridge onsdag ettermiddag.

Politimannen som ble angrepet med kniv er død, meldte London-politiet nå i kveld. 20 er skadede.

Politiet sa at situasjonen fremdeles ikke er avklart. Man søkte ved 18-tiden fortsatt etter en mulig gjerningsmann nummer to inne i parlamentet.

Ved 15.30-tiden norsk tid kjørte en angriper en firehjulsdrevet grå Hyundai SUV over Westminster-broen og meide ned flere fotgjengere. Han krasjet bilen inn i et gjerde som omkranser parlamentet før han forlot den, løp mot politibetjentene ved parlamentet og knivstakk en av dem innenfor en av portene til det britiske parlamentet.

Den antatte gjerningsmannen, omtalt av britiske medier som «asiat», ble skutt og drept under knivangrepet utenfor Westminster. I tillegg er en kvinne er bekreftet død.

Minst tolv personer skal være såret i bil-angrepet på broen ved den britiske parlamentsbygningen. Flere av dem er kritisk skadede, opplyser en lege ved St. Thomas’ Hospital til BBC.

En eller flere av fotgjengerne skal ha falt i elva under angrepet. En kvinne skal ha blitt reddet opp fra Themsen, hardt skadet. De øvrige lå strødd over store deler av broa, blødende.

Midt i Storbritannias politiske hjerte – på årsdagen for terrorangrepene i Brüssel – rammet terroren Europa på ny. For andre gang siden 7. juli 2005 er Storbritannia rammet av terror. Sist gang var da to nigerianere hakket i hjel soldaten Lee Rigby i London 22. mai 2013.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂