Sakset/Fra hofta

Foto: Reuters – terrorangrepet på Westminster Bridge i London 22. mars 2017

Storbritannia ruller ut et nasjonalt program for at befolkningen skal kunne gi førstehjelp til ofre ved terrorangrep. Den overhengende faren for nye terrorangrep har skapt et behov for at flere skal kunne gi førstehjelp ved kniv-, bombe- og skuddskader. Ved hvert angrep er det de nærmeste som ikke selv ble alvorlig skadet som må ta hånd om de hardt skadde frem til ambulansene kommer.

Forsvarsminister Tobias Ellwood, var selv blant de som løp mot kulene og forsøkte å redde livet til politimannen Keith Palmer som ble knivdrept av Khalid Masood ved terrorangrepet på Westminster Bridge i London ifjor.

Tobias Ellwood i midten med briller.

Under høringene fra the Old Bailey forteller Ellwood at vi ikke må vike unna, selv om dette er det offisielle rådet:

«Jeg trådte til den dagen slik mange andre gjorde. Vi må ikke ta så stor avstand fra risiko og bli så avhengige av våre sikkerhetstjenester at vi tillater disse hendelsene. Politiet trygger landet ved publikums samtykke, og det vil alltid være tilfeller hvor publikum er først på stedet.

Jeg vet at det offisielle rådet er å fjerne seg og å rapportere, men jeg går imot det rådet. Hvis flere av oss involverte oss slik vi så under angrepene i Manchester, London Bridge og Westminster Bridge, så vil signalet gis at ingen terrorist skal lykkes i å endre vår livsstil og våre verdier»

Tobias Ellwood er bekymret for at politikerne fjerner seg fra folket som har valgt dem ved selv å sitte trygt i sin egen borg.

“My worry is that the more we become a tower of protection, it changes what we are about and the terrorist wins because they have changed what we are.”

Ellwood mistet selv broren sin under terrorangrepet i Bali i 2002 og visste at det var en stor risiko for at det var en bilbombe i Khalid Masoods forlatte bil på Westminster Bridge.

“My brother was killed in a secondary attack in Bali . . . so I was very aware of that. I was concerned about what would happen if things were to ratchet up, but my immediate concern was that we had somebody who was clearly badly bleeding and needed assistance,” sa Ellwood.

650 potensielle terrorsaker er under oppfølging av det britiske politiet. De konsentrerer seg om de «aller farligste personene».

Ungdom mellom 11 og 16 år har allerede fått trening på skolen under ACT for Youth Programme. Her er en video fra programmet:

 

Hva dagens ungdom må lære på skolen:

Treningprogrammet for voksne vil bli mer omfattende.

Terrortrusselen i Storbritannia er for tiden på det nest høyeste nivået. Det betyr at nye angrep er vurdert som svært sannsynlig.

The Times The Independent

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.
Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!