Nytt

Khalid Masood, en britiskfødt engelsklærer med tre barn. Tidligere yrkeskriminell. Det var ingen grunn til å tro at han skulle utføre noe terrorangrep, ble det sagt. Eller? For to uker siden meldte NRK:

NRK Nyheter 26.3 9.27 Terror i London: -Ikke sikkert vi finner motivet. Fem personer ble drept, inkludert en gjerningsperson. Et titalls mennesker ble skadet etter at en person kjørte på fotgjengere på Westminster Bridge, for så å knivstikke en politimann utenfor parlamentet i London. Gjerningsmannen ble skutt og drept. 08.23 London-politiet sier man kanskje aldri får vite Khalid Masoods motiv. -Vi må akseptere at vi kanskje aldri vil forstå hvorfor han gjorde dette. Den forståelsen kan ha dødd med ham, sa politiets antiterror-topp Neil Basu lørdag, ifølge AFP.

«ikke sikkert vi finner motivet». Vel, Sunday Times kan opplyse om at motivet nå er funnet: Khalid Masood var kontaktperson for en radikal moské i Luton – Luton Islamic Centre mosque – som har publisert ekstreme idéer. Deres webside, calltoislam.com (nå forsvunnet fra internett) og brosjyrer i moskéen viser at Khalid Masood var kontaktpersonen. Journalisten fra Sunday Times har selv vært i moskéen og plukket med seg bevismateriale.

Masood’s name, a phone number that The Sunday Times has confirmed as his, and the calltoislam.com web address appear on stickers attached to leaflets on display at the mosque. One of the leaflets was picked up from the mosque’s lobby by a reporter for this paper.

Masoods mobilnummer ble identifisert gjennom WhatsApp, som han brukte bare minutter før angrepet. Moskéen insisterer på at de fordømmer terrorisme, men budskap fra dem viser det motsatte. På websiden calltoislam.com som hadde logoen til Luton Islamic Centre blir de troende bedt om å gjøre klar sine våpen til å true Allahs fiender. I en annen bønneseremoni sier imamen Abdul Qadir Baksh at den britiske regjeringen bedriver et narrespill mot muslimer. Han sier:

“Brothers and sisters, it is high time you all woke up and understand this government is creating a form of Islam in this country . . . which not just integrates with the disbelieving society but simulates it. At the moment the buzzwords are ‘integration’, ‘the wider community’, ‘breaking down barriers’ and so on. In the end it will be concentration camps, massacres and plunder.”

Når det gjelder denne «engelsklærerjobben» så var Khalid Masood lærer ved Elas UK, som er et prosjekt styrt av moskéen Luton Islamic Centre. Lederen av skolen var den samme imamen, Baksh, som skremmer muslimer med at britene vil massakrere dem og sette dem i konsentrasjonsleire.

Elas UK beskriver seg som en gren av Ethnic Minority Training Project, en ideell organisasjon ledet av Baksh. Prosjektet har mottatt minst £75,000 av offentlige midler (skattepenger). Ikke minst summer for å «hindre voldelig radikalisering».

Farasat Latif er en av direktørene ved Elas UK. Han er også sekretær for moskéen Luton Islamic Centre. Om Khalid Masood sa han, etter terroren: “did not fit to me as a potential extremist in any way, shape or form”. Da Latif ble konfrontert med brosjyrene med Khalid Massods navn på ba han journalisten om å «piss off».

Moskéen nekter bekjentskap med Khalid Masood og beskyldte Sunday Times for å plantet brosjyrene som forbandt Masood til moskéen.

Sunday Times