Nytt

Parlamentet stemte onsdag kveld for bombing av IS i Syria. 397 mot 223 stemmer. Det britiske folket er litt mer nølende. De var, ifølge meningsmålinger, langt mer villige til å gå til krig for en uke siden. Terroren i Paris blir fort glemt og snart er alt som vanlig. Om litt vil sikkert et flertall være imot bombing. BBC, The Guardian og The Independent vil alle vise bilder av sivile som blir drept. Kvinner og barn.

Og hvem i all verden skal regjere i Syria etterpå? For alle vil kvitte seg med Assad. Har Syria i det hele tatt livets rett som nasjon? Vil syrere kjempe for Syria? Eller vil de helst bare forsvinne fra landet og komme seg til Europa så fort som mulig?

Jeremy Corbyn har vært prinsippfast imot bombing. Men noen pasifist er han ikke. «Frihetkjempere» som IRA og Palestina-gutta, nei se da stiller saken seg annerledes. Men Corbyn fikk ikke med seg alle sine egne; 67 fra Labour stemte for bombing.

Rod Liddle skrev i The Sunday Times at Storbritannia likegodt kunne bombe Luton. Det var ikke alle som skjønte at det var sarkasme. BBC 3 sendte en reporter ut på gaten i Luton og spurte hva folk syntes om idéen. De var ikke positive. Lokalavisen Lutontoday greide å blåse opp saken enda mer.

Cllr Timoney told the Luton News: “Articles like this destroy all the good work we are doing, we are fed up with lazy journalists having a cheap shot.

“If you take the the article as a whole he is saying that there is a plan to bomb Syria and that you would get rid of more of them by bombing Luton, that is what is so offensive to us.

“There is more of a problem in London and I think it is really lazy to say this simply because there are alot Muslims in Luton.

Den siste uttalelsen er ubetalelig. Er det latskap å forslå Luton fordi det bor mange muslimer der? Insinuerer han ikke samtidig at man heller burde bombe London?

Humor er vanskelige greier om dagen. Når var det folk begynte å ta alt – ikke bare bokstavelig og seriøst, men i aller verste mening?

A video grab from footage broadcast by the UK Parliaments Parliamentary Recording Unit (PRU) shows British Prime Minister David Cameron (C) speaking at the dispatch box in the House of Commons in central London on December 2, 2015 during the debate on a motion to join air strikes on Islamic State (IS) group targets in Syria. Britain's parliament looked set to vote in favour of joining the bombing campaign against the Islamic State group in Syria, despite growing doubts among the public and some MPs. Prime Minister David Cameron, who stepped up pressure for air strikes after last month's Paris attacks, will lead the House of Commons into more than 10 hours of debate on joining the US-led action. RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - NO RESALE - NO DISTRIBUTION TO THIRD PARTIES - 24 HOURS USE - NO ARCHIVES-/AFP/Getty Images

De har debattert i 11 timer idag.

Daily Mail