Med Jeremy Corbyn har ikke Labour bare fått en «radikal» leder i tradisjonen til Michael Foot. De har fått en ekstrem leder. Corbyn har drevet kampanje for dømte terrorister, han pleier omgang med notoriske Holocaust-benektere, han kaller Hamas og Hizbollah sine venner. Like etter at IRA hadde forsøkt å drepe Margaret Thatcher i 1984 inviterte han Sinn Fein/IRA-ledere til parlamentet. Nylig nektet han å syne nasjonalsangen under en seremoni i St.Paul til minne om Battle of Britain. Noen dager tidligere hadde han sunget Internasjonalen. Corbyn representerer et forfall på venstresiden som gjenfinnes også i andre land.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.