Venstresiden er sint. Det var aldri meningen at man skulle forlate flotte EU som er en slik fantastisk institusjon som sikrer fred, harmoni, arbeid, god økonomi for alle og en kontinuerlig strøm av nye spennende mennesker. Noen har skylden for at alt gikk feil – og de vet hvem det er. Det er deres egen leder Jeremy Corbyn.

Mediene ulmer og murrer. Var Corbyn egentlig for Brexit?  Var det ikke hans lunkne kampanje for Remain som gjorde at man ikke nådde frem til den hatefulle og rasistiske arbeiderklassen? De som, skrekk og gru, kanskje vil gå over til Ukip fordi de ikke føler seg hjemme i New Labour som ble Old Labour men som viste seg å være New Labour allikevel, Corbyn til tross.

Tristram Hunt bygger bålet. Endelig en sjanse til å bli kvitt den sære marxisten Corbyn som ble valgt mot alle odds. Hunt har selv små muligheter til å bli noen leder av «folket». Det nytter ikke så lenge han heter Tristram, er kjekk og pen og oser av multikulti og en doktorgrad fra Cambridge. Han skriver:

«To protect Labour values in the Tory renegotiation, we need someone with insight and nous. That’s not Jeremy Corbyn»

Tristram Hunt

Tristram Hunt – Labour-MP for Stoke-on-Trent.

Tristram Hunt er lei seg for at sønnen ikke vil få de samme mulighetene som ham selv gjennom EU-medlemskapet. Men Hunt har i det minste forstått hvor det glapp for Labour:

There are no easy answers to this referendum result – and many of the 52% who voted Leave had fair cause. The citizens of Sunderland, Lincolnshire and Wrexham have felt the sharp end of globalisation without adequate compensation for too long.

Since 2003, their wages have slipped, towns changed, industry departed. And they did not think the Labour party had shown nearly enough appreciation for their loss. In the brutal judgment of Nigel Farage: “The election (sic) was won in the Midlands and the north and it was the old Labour vote that came to us.”

Det er to motpoler av Labour-velgere. Og det er den andre, den velutdannede, den kosmopolitiske, den vellykkede delen som Tristram Hunt tilhører. Den samme gruppen som Tony Blair. Hunt stikker Corbyn og vrir kniven rundt:

So as we face the prospect of a Tory-driven Brexit and another general election, our experiment with Corbynism has to end. If Labour members care about Labour voters, we need to do something about the Labour leader.

Brenn ham på bålet!

Our communities are going to be hit first and worst from the coming EU retreat and we need a leader with the strategic insight and tactical nous to ensure Labour values are protected in the Tory renegotiation. Jeremy is not that leader.

Corbyn

Jeremy Corbyn «is not that leader».

Så hvem er det Tristram Hunt mener bør bli ny leder for Labour?

So my belief that we need a new leader is not rooted in Westminster but on the streets of Stoke-on-Trent.

Lanserer han seg selv? Eller er det Ruth Smeeth eller Robert Flello han mener? Stoke-on-Trent har bare de tre representantene. Kanskje Hunt mener noen som er oppvokst i Stoke-on-Trent? Eller rett og slett noen som har røtter fra arbeiderklassen. Mener han den populære krigshelten Dan Jarvis?

Stephen Kinnock går også til angrep på Jeremy Corbyn. Det virker koordinert og planlagt. Kinnock er mildere enn Hunt, men etterlater ingen tvil om at han vil bli kvitt Corbyn:

There is no doubt that Jeremy is a great campaigner, but this is not a time for campaigners. This is a time for hard-headed negotiators.

Det hele er iscenesatt av parlamentsmedlem Hilary Benn som har igangsatt en kampanje for å kuppe Corbyn. The Guardian skriver:

It is understood that the shadow foreign secretary called fellow MPs over the weekend to suggest that he will ask Corbyn to stand down if there is significant support for a move against the leader. He has also asked shadow cabinet colleagues to join him in resigning if the Labour leader ignores that request. A spokesman for Benn declined to comment.

Jeremy Corbyn møtte media på lørdag og ble spurt om han selv vil stille i et nytt ledervalg. “Yes, I’m here,” var hans korte svar. Da han ble spurt igjen, svarte han:

 “Yes, there are some people in the Labour party, and the parliamentary Labour party in particular, who probably want someone else to be the leader – I think they’ve made that abundantly clear”.

The Guardian

Oppdatering: Corbyn sparket Hilary Benn tidlig søndag morgen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂