Jeremy Corbyn ble lenge anklaget for å ha gjort en halvhjertet innsats for Remain. Mange mistenker at han selv faktisk stemte Leave der han sto alene med penn og papir i valglokalet, da han har vært kjent for å være en EU-skeptiker gjennom hele sin politiske karriere.

De har ventet på en anledning til å kvitte seg med den omstridte lederen og det er vanskelig å finne en bedre anledning enn den de har nå. Arbeiderne i Nord- og Midt-England stemte mot partiets ønske om Remain. De føler ikke lenger at partiet representerer dem. Som en sa: «I never left Labour, they left me».

Etter Brexit tok Hilary Benn action og startet en kampanje for å få sin egen leder fjernet. Corbyn svarte med å sparke ham ut. Siden er det gått slag i slag og nå har hele 44 labour-politikere trukket seg fra ledervervene sine i protest.

Corbyn ble valgt med et stort flertall, men det ble snakket om sabotasje. Det kostet bare tre pund for å registrere seg som partimedlem og dermed få stemmerett. Man vet at det var flere fra den blodrøde siden samt de grønne som plutselig ble Labour-medlemmer. Og det var helt sikkert mange fra den konservative siden også.

Blair rettet seg mot sentrum, men Corbyn har aldri befunnet seg der, og med en ny kurs mot venstre i tillegg til at ledelsen hadde mistet kontaktet med folket, gjør at han nå står midt i gjørma. Men han har ikke tenkt til å gi seg uten kamp:

 ‘I was elected by hundreds of thousands of Labour Party members and supporters with an overwhelming mandate for a different kind of politics.

‘I am not going to betray the trust of those who voted for me – or the millions of supporters across the country who need Labour to represent them.

‘Those who want to change Labour’s leadership will have to stand in a democratic election, in which I will be a candidate.’

Med mindre Labour gjør om på regelverket er det lett å se for seg at det brått kan bli mange nye Labour-medlemmer som gjentar sabotasjon og sørger for at han blir gjenvalgt og at Labour forblir handlingslammet med en leder som bare de mest ihuga tilhengerne kan se for seg som statsminister.

Thornberry

To virkelighetsfjerne champagnesosialister – nå Corbyns støttespillere.

Emily Thornberry og Diane Abbott – to av Storbritannias mest forhatte politikere er blitt gitt skyggeministerjobber. Thornberry er en champagnesosialist som fikk gjennomgå etter at hun lagt ut et bilde av et hus fra en “coun­cil-estate” (sosial­boligom­råde) i Rochester drap­ert i det engelske flagget og skrev at hun “aldri hadde sett noe lig­nende”.

Diane Abbott er kanskje den mest irriterende politikeren i Storbritannia. Ikke bare med sin dobbeltmoral (barna går på privatskole) men den nedlatende holdningen hennes får folk til å kaste tekoppen i retning TV’en. Tenk Skei Grande og gang med ti. Abbott er forøvrig også Corbyns gamlekjæreste. Hennes utsagn som:»White people love playing ‘divide & rule'», er heller ingen innertier.

_57715869_abbott464

Med kun slike støttespillere igjen er det nødt til å gå mot et nytt ledervalg for Labour også.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂