Sakset/Fra hofta

Under onsdagens debatt i Underhuset var det mange av parlamentarikerne som klaget sårt over Boris Johnsons språkbruk. Særlig kvinnene sto opp og ba ham slutte å bruke polariserende ord. De sa at de var redde for sin egen sikkerhet på grunn av «retorikken» til de konservative.

Ah, så velgerne er altså ikke sinte fordi Labour-politikerne udemokratisk forsøker å hindre at Brexit skjer? De blir bare oppildnet av de konservatives språkbruk? Snakk om å skape syndebukker!

Hvis noen skulle bli angrepet nå, så vil det være Boris Johnsons skyld, mener de tydeligvis. Flere snakket om Labour-politikeren Jo Cox, som ble myrdet på åpen gate i 2016 av en mann som skrek «Britain first!». At de konservative også mottar dødstrusler fra rabiate remain-ere, er det ingen som ser ut til å bry seg om. De har jo fortjent det, mener de «gode».

Jeremy Corbyn lovte en «mykere og snillere» politikk da han ble leder av Labour-partiet. Det gikk ikke helt etter planen. Han bør fluksens ta grep om språkbruken fra sitt eget parti.

Her er et knippe:

Kate Osamor fra Labour til en journalist fra The Times:

‘I should have come down here with a bat and smashed your face in.’

Jess Phillips fra Labour til Jeremy Corbyn i 2015:

‘The day that… you are hurting us more than you are helping us, I won’t knife you in the back, I’ll knife you in the front.’

Owen Collins fra Labour:

‘Just watched The Riot Club and it’s genuinely left me wanting to burn every single Oxford college to the ground… preferably with every single Tory MP inside one at the time. The Conservative Party is a cancer on this country.’

Kerry-Anne Mendoza, redaktør av Corbyn-støttende nettside Canary til Alastair Campbell:

‘You can f*** all the way off. Then, just when you think you’ve f***** off as much as it’s possible to f*** off, I’m gonna need you to dig deep and f*** off a little bit more.’

Shadow Chancellor John McDonnell uttalte seg om Esther McVey:

‘There was a whole group in the audience that completely kicked off … they were arguing, ‘Why are we sacking her? Why aren’t we lynching the bitch?’ ‘

Andrew Stafford fra Labour til en ung konservativ under en debatt:

‘Sit down, you cunt.’ (fitte; det sterkeste engelske banneordet, kan brukes om begge kjønn)

La oss heller ikke glemme en annen Labour-topp, Diana Abbott. Den hyklerske Abbott, som er viden kjent for sin dobbeltmoral, viste seg å ikke helt være en del av «oss». Hvite mennesker elsker å leke splitt og hersk, sa hun for noen år tilbake.

Men Boris Johnson snakket altså om «surrender» til EU. Han bannet ikke, og gikk heller ikke til personlig angrep på noen. Men Labour-politikerne likte ikke «retorikken». Dette høres kjent ut fra norsk politikk også, disse anklagene om «retorikk». Det skal stanse munnen på motparten, og så forlanges det at de skal skamme seg og be om unnskyldning. Men det kunne de se langt etter fra Boris Johnson. Språkbruken var for øvrig frisk fra alle kanter under onsdagens debatt.

Daily Mail

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!