Foto: REUTERS/Simon Dawson/Scanpix

I en meningsmåling utført av YouGov, sier 34 prosent at de foretrekker Keir Starmer som statsminister mot 32 prosent som svarer Boris Johnson.

Det er første gang at en Labour-leder er blitt foretrukket som statsminister siden valget i 2017. Men selv om Keir Starmer viser seg å være mer populær enn sine siste to forgjengere, så henger Labour et godt stykke bak de konservative.

Boris Johnson og hans parti har slitt med håndteringen av koronaviruset. Mange er lei av restriksjonene og beslutninger som gjør det vanskelig å planlegge livet. Som i Norge var det lite populært at turister som befant seg i Spania brått fikk ilagt karantene ved hjemkomst. Ministre og regjeringens rådgivere som selv har brutt mot sine egne koronaregler har heller ikke vært populære.

Keir Starmer er ikke kjent for utpreget sjarm, men han rydder opp i rekkene i Labour etter Jeremy Corbyns manglende inngrep når lokale Labour-politikere kom med antisemittiske uttalelser.

Starmer ser ut til å ha vært rette mann for ryddejobben i Labour. I krisetider ønsker folket seg en tøff leder som viser vei og Boris Johnson kan få uventet konkurranse fra et parti som mange trodde hadde brukket ryggen.

Keir Starmer har heller ikke aktivt støttet Black Lives Matter og mottok kritikk fra bevegelsen for dette. Starmer så ingen grunn til å redusere budsjettet til britisk politi. I et intervju med BBC sa Starmer:

«Nobody should be saying anything about defunding the police.

“I was director of public prosecutions for five years, I’ve worked with police forces across England and Wales bringing thousands of people to court, so my support for the police is very strong.»

Black Lives Matter kalte Starmer «en politimann i en dyr dress».

 

The Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.