Hvem fulgte egentlig alle reglene under koronakarantenen? Britisk politikk farges fremdeles av hvem som har gjort hva. Men det er hovedsakelig fordi det viser seg at flere har kastet stein fra sine egne glasshus. Keir Starmer og Labour gjorde hva de kunne for å bli kvitt Boris Johnson med «partygate», men nå er det Keir Starmers tur. «Beergate» er i full gang og Daily Mail kjører på. Her fra dagens forside:

Dan Wootton fra GB News skriver i Daily Mail:

Beergate er den siste spikeren i kista av forstillelsen om at Keir Starmer er en hederlig politiker. Til tross for hans ynkelige lille løfte om å slutte hvis han ble bøtelagt, ville Labour-tildekningen over øl-og-karrikvelden gjøre Richard Nixon stolt.

Velgerne er enig. Over 50 prosent sier seg enig i at Keir Starmer brøt reglene 30. april 2021 da han deltok i et møte i Durham med middag. Det var en periode hvor all innendørs sosial omgang var forbudt.

Nestleder i Labour, Angela Rayner, sier at hun også vil gå av hvis hun blir bøtelagt av politiet over «beergate».

De som tjener mest på å holde liv i Partygate og Beergate er Liberaldemokratene. Partiet fikk 220 nye lokalpolitikere valgt ved vårvalget i Storbritannia. Mange velgere som forlot Toryene gikk ikke til Labour, men til Liberal Democrats, partiet som nesten avgikk ved døden ved valget i 2015 da de ble redusert fra 57 parlamentsmedlemmer til kun 8 og lederen Nick Clegg måtte gå av. I en koalisjonsregjering kom politikkens realiteter til syne. Liberaldemokratenes løfte om ikke å innføre studieavgift ble brutt og ikke tilgitt.  Konservative William Hague skal, etter regjeringsforhandlingene i 2010 ha sagt til sin kone:‘I think I’ve just killed the Liberal Democrats’.

Den nåværende og nær usynlige lederen av Liberaldemokratene, Ed Davey, har sittet stille i båten mens det har bølget rundt Boris Johnson og nå også Keir Starmer. Britene er lei av dobbeltmoralske politikere og velger heller et tredje alternativ. Glemt er Liberaldemokratenes tidligere løftebrudd. Eller kan hende de anses som minst verst.

Keir Starmer har lovet å gå av, men kun hvis politiet bøtelegger ham. Dette legger press på politiet.

Keir Starmers motstandere hevder at dette er politisk taktikk for å få politiet til å henlegge saken.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.