Sakset/Fra hofta

Nestleder Tom Watson sier selv at det er personlige årsaker, men det er velkjent at han forlater partiet i protest mot en venstredreining som han har kjempet i mot i flere år. Timingen av fratredelsen sier imidlertid sitt.

I tillegg sier tidligere Labour-minister Ian Austin på BBC Radio 4 idag at Labour-velgerne bør stemme for Boris Johnson i valget. Austin gikk av i protest tidligere i år mot at Labour ikke greier å stagge antisemittismen i partiet. Dette bekreftes av avisen Jewish Chronicle som skriver at «majoriteten av jøder i Storbritannia anser Corbyn for å være en antisemitt». På forsiden av avisen henvender de seg til landets ikke-jøder:

Ian Austin sa at Jeremy Corbyn er fullstendig uskikket til å være statsminister.

Ian Watson legger ikke fingrene imellom:

Ian Austin (left) and John Woodcock (right) have both insisted veteran left-winger Mr Corbyn is not fit to lead the country

Tre britiske partier: Liberaldemokratene, De Grønne og walisiske Plaid Cymru har inngått en allianse for å stanse Brexit. Pakten dekker 60 av landets 650 valgkretser. De er blitt enige om å kun stille én kandidat i de 60 valgkretsene. Målet er å hindre at Remain-stemmene deles opp på flere partier slik at de kan vinne de utvalgte valgkretsene.

Liberaldemokratenes leder Jo Swinson uttalte at en stemme for Liberaldemokratene er en stemme for å stanse Brexit:

»In the 43 seats agreed today, as well as hundreds more across the country, it is clear that the Liberal Democrats are the strongest party of Remain.

‘A vote for the Liberal Democrats is a vote to stop Brexit, so that we can invest the £50billion Remain bonuses in our public services and build a brighter future.’

Jo Swinson gikk til verbalt angrep på Labour som hun sier ikke er noe Remain-parti.

‘You have got shadow cabinet members talking about how they would campaign to leave the EU.

‘And Jeremy Corbyn cannot give a straight answer to the question of whether he is Remain or Leave.

‘So, that’s why, I think, Labour have refused to engage in Unite to Remain.’

Alliansen med de tre partiene, uten Labour, gir oss et hint om at det kan bli vanskelig for Labour og Liberaldemokratene å samarbeide etter valget hvis de konservative ikke vinner valget med et tilstrekkelig antall kandidater som gir dem flertall i parlamentet.

Boris Johnsons valgløfte er å få «Brexit done».

De konservative vil ikke samarbeide med Brexit-partiet og Liberaldemokratene vil ikke samarbeide med Labour. Alt kan skje 12. desember.

Daily Mail