Nytt

Liberaldemokratenes landsmøte har vedtatt at de vil avlyse Brexit hvis partiet kommer i regjering og får flertall i Underhuset. Liberaldemokratene har hele tiden vært for å bli i EU og de ønsker også en ny folkeavstemning som de mener kan stanse EU-utmeldingen.

På Liberaldemokratenes landsmøte i Bournemouth stemte et overveldende flertall ja til å kansellere Brexit.

Lederen, Jo Swinson uttalte: «We will do all we can to fight for our place in Europe, and to stop Brexit altogether.»

I et intervju med BBC sa Swinson at Liberaldemokratene er «The stop Brexit party»: «If people put [the Lib Dems] into government… the stop Brexit party, then stopping Brexit is exactly what people will get.

Liberaldemokratene har god støtte for sin kansellering av Brexit-idé internt i partiet. De ligger også an til å kapre en del frustrerte Labour-velgere i neste valg. En måling etter forrige ukes kaos i britisk politikk, viser allikevel at folk støtter Boris Johnsons tøffe linje om at Storbritannia skal forlate EU 31. oktober om det så må bli uten en avtale.

De konservative har kunnet innkassere politisk gevinst etter at resten av Parlamentet tvang igjennom en lov om å søke EU om ny utsettelse av Brexit.

Labour har ikke klart å ta stilling til om de er for eller imot Brexit. Corbyns håndtering av Brexit med ny lov og nekt av nyvalg har ikke overbevist hans egne velgere om at Labour er rett parti å stemme på ved neste valg. Mange av Labours valgkretser stemte for Brexit og de endte opp med parlamentarikere som har stemt imot sine egne valgkretser. Labour kan risikere å miste stemmer både til Liberaldemokratene og til Brexit-partiet, avhengig av hvor folk står i Brexit-spørsmålet.

BBC

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!