Sinte britiske velgere straffet de politikerne som ikke representerte Brexit-valget i sin valgkrets. I lokalvalget måtte hele 1334 konservative lokalpolitikere gå. Også Labour mistet 82 representanter. Dette skyldes at flere av disse kom fra valgkretser hvor velgerne stemte for Brexit, mens deres parlamentsrepresentanter «visste bedre» enn velgerne sine og stemte Remain. Slikt straffer seg.

I det politiske programmet Question Time sa skuespilleren John Rhys-Davis at han aldri hadde sett maken til sinne i befolkningen. «Dere har forrådt demokratiet», sa han:

Dette velgersinnet kom til uttrykk på mange lokale valgsedler. Hele 39.000 valgsedler ble ikke godkjent på grunn av sinte meldinger om Brexit som var skriblet av opprørte velgere. Beskjeder som «forrædere» og «få May ut»:

Det var på forhånd forventet at de konservative ville miste rundt 800 representanter. Men det ble enda verre enn det. Hele 1334 konservative lokalpolitikere forsvant.

Liberaldemokratene, som vil bli i EU, vant Remain-stemmer fra både de Konservative og Labour.

Det er i de gamle industribyene nord i England hvor Labour har sitt sterkeste grep. Det sies at der ville man stemt inn et esel så lenge det har en rød Labour-sløyfe på. I disse byene har demografiendringene vært store de siste 20 årene. Andelen av briter er raskt synkende og store muslimske samfunn er vokst opp i stedet.

Nigel Farages Brexit Party deltok ikke i lokalvalgene. De gjør seg istedet klare til EU-valget 23. mai.

BBC  Daily Mail

Kjøp Oriana Fallacis bok her

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂