I en stor meningsmåling sier 48 prosent av britiske velgere at de heller vil ha no-deal Brexit enn Jeremy Corbyn som statsminister. 35 prosent foretrekker Corbyn.

Labour har selv mange velgere som ønsker å forlate EU. Her sier, oppsiktsvekkende nok, hele 75 prosent at de heller vil ha Brexit uten avtale enn Corbyn som statsminister.

Boris Johnson er fremdeles det mest populære statsministervalget. 43 prosent av alle velgerne mener at han er best. Også Leave-velgere fra Labour foretrekker Boris Johnson som statsminister fremfor Labours Jeremy Corbyn. 42 prosent av disse velger Boris mot 23 prosent som sier Corbyn.

Strikingly, the analysis of more than 8,000 voters' intentions, conducted by former Conservative Deputy Chairman Lord Ashcroft, discovered that, among Mr Corbyn's own voters who back Brexit, the figure was 57 per cent for No Deal, against 28 per cent who wanted to see their party leader in No 10

Denne undersøkelsen har mer ved seg. Det sier noe om hva som kan skje med Labour ved neste valg. De risiskerer å miste 100 representanter, skriver The Times.

Labour er på jakt etter en som kan overta lederjobben. De ser at partiet vil gå dukken hvis Jeremy Corbyn blir sittende. Internt har Labour avdekket hvor sårbare de vil være i et nyvalg. En tredjedel av velgerne forventes å gå til Liberaldemokratene som har sagt at de vil ignorere hele folkeavstemningen og bli i EU. Ytterligere 10 prosent av Labour-velgerne vil forsvinne over til Brexit-partiet. Labour blør velgere som følge av Corbyns valg om ikke å ta stilling til Brexit før etter et nyvalg.

The Sunday Times understands that internal union polling shows that the party is on course to lose more than 100 seats. The poll also suggests that up to a third of those who voted Labour at the last election could desert the party and support the Liberal Democrats. A further 10% are expected to switch to the Brexit Party, according to the data.

Det er full splittelse i Labour under Jeremy Corbyn.

For de konservatives del så fintelles det på valgkretsene for å analysere om det vil lønne seg å samarbeide med Nigel Farage og Brexit-partiet eller om de vil tjene på å stå løpet ut alene.

Daily Mail

Forhåndsbestill boken til Kjell Skartveit her til spesialpris!