Sakset/Fra hofta

Tilbake i Parlamentet, som gjenåpnet tidligere i dag, gikk statsminister Boris Johnson på offensiven. Han talte til folket, til seerne, som han sa ville ha en slutt på Brexit-kaoset. Høyesterett tar feil, sa Boris Johnson.

Tidligere på dagen gikk justisminister Geoffrey Cox ut og sa at Parlamentet var en skam:

Boris Johnson sa at opposisjonen måtte stille mistillitsforslag til regjeringen. Han oppfordret dem til det,  ertet dem med å si «come on then, come on», vel vitende om at hvis Labour gjør det, så trenger han ikke lenger 2/3 flertall for å utlyse et nyvalg, men kun en vanlig majoritet.

Men Jeremy Corbyn har ikke tenkt til å ta agnet. Han mente at Boris Johnson burde gjøre det eneste riktige: å gå av.

Corbyn vet at risikoen for at Labour går på et stort tap i et nyvalg, er altfor stor. Merkelig nok sa NRKs korrespondent at årsaken til at Labour ikke ville ha nyvalg, var at de «ikke stolte på Boris Johnson». Men saken er at halvparten av Labour-velgerne vil kvitte seg med Corbyn. Det er tre år siden Labour sist forsøkte å sparke sin splittende leder. Med den «nøytrale» holdningen som Corbyn har inntatt til Brexit ved ikke å ville si om Labour er Remain eller Leave, er det fullt opprør på grasrotplan.

Jeremy Corbyn gjentok igjen i kveld at han vil ha en Brexit-utsettelse før et nyvalg.

Boris Johnson undergraver Corbyn ved å si at hans nestledere kontrollerer hva han kan si. Hvorfor vil de ikke la ham ha et valg nå? spør Johnson. Og svarer selv: Det er fordi de tror at de vil tape.

«He can’t control his own party, he can’t decide whether he’s for leave or for remain, he’s being captive by his colleagues», sa Boris Johnson.

Corbyn fremstår ikke som noen sterk leder i Parlamentet. SNPs (Scottish National Party) Westminster-leder Ian Blackford krever at Boris Johnson går av.

De som trodde at Boris Johnson ville fremstå ydmyket og beklagende, ble skuffet.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!