Etter at Corbyn regelrett vingeklippet regjeringen, så står det mer på spill enn Brexit for britene. Ikke bare er folk forbannet over at politikerne ikke representerer dem i Brexit-forhandlingene slik det skulle vært forventet etter folkeavstemningen, men de har i flere år sett at Brexit aktivt motarbeides i Parlamentet. Hele 400 av de 650 representantene var uenige med sin egen valgkrets i Brexit-spørsmålet.

Lederen av Labour, Jeremy Corbyn, står for mange som et skrekkeksempel på udemokratisk politisk brøyting mot folkeviljen. Av de 240 Labour-representantene som stemte for å stanse en no-deal den 31.oktober, så representerer hele 135 av dem valgkretser som stemte Leave i 2016. Corbyn selv har aldri villet si om han stemmer for eller imot Brexit. Men han vet nok at risikoen ved å gå til et nyvalg nå er stor og selv de sikreste Labour-valgkretsene kan skifte mening. Det må legges til at selv om valgkretsene med Labour-parlamentarikere stemte Leave, så betyr ikke det at de som stemte for Labour stemte Leave. Det antas at rundt to-tredjedeler av Labours velgere stemte Remain.

Boris Johnson kalte Corbyn en «klorbleket kylling» (referanse til mulig handelavtale med USA, hvor Storbritannia må akseptere klorbleket kylling)

Og flere aviser fulgte idag opp med kylling (chicken=feig) anklager mot Corbyn:

Daily Mail går rett på sak: Corbyn stjeler folks stemmerett ved å ikke gå med på et nyvalg. Det kreves to-tredjedels flertall i Parlamentet og en nyvalg kan ikke utlyses uten Labours stemmer.

Pundet spretter opp og ned i takt med nye og overraskende politiske utspill. Men i det lange løp vil pundet falle med en Labour-regjering. Labour er ikke business-vennlig og Londons finanssenter har ingen tro på britisk økonomi med kommunistiske Corbyn ved styret.

En talsperson fra statsministerens kontor sier at Jeremy Corbyn har ledet et kjør mot et «overgivelses-lov» som hindrer Storbritannia i å levere Brexit. Han stikker også feigt fra en valg.

 A No. 10 spokesperson stated “Jeremy Corbyn has led a drive by Parliament to back a “Surrender Bill” that stops us delivering Brexit, and is also cowardly running away from an election”.

Parlamentet har paralysert seg selv i alle henseende når det gjelder Brexit. Årsaken er enkel: de folkevalgte ønsker ikke å forlate EU. Den eneste løsningen på den fastlåste situasjonen er å skifte ut mange av parlamentarikerne gjennom et nyvalg. Et nyvalg vil i praksis bli en ny folkeavstemning om Brexit. Politikerne har selv vist at deres holdning til Brexit går foran partitilhørighet. Det var da også derfor Boris Johnson måtte sparke 21 av sine egne som gikk over til opposisjonen da det skulle stemmes i Parlamentet om utsettelse og stans av no-deal Brexit.

House of Lords sier at de vil ratifisere lovforslaget om utsettelse og no-deal slik at dette kan gå tilbake til Underhuset for avstemning på fredag ettermiddag.

I nok en ny vending har Boris Johnson yngre bror Jo Johnson idag fratrådt som Tory MP og minister. Han ble slitt mellom familielojalitet og det som er best for landet, sier han. Jo Johnson har tilhørt Remain siden 2016, men hans valgkrets stemte for Leave og Jo Johnson stemte lojalt med de konservative mot Corbyns lovforslag.

Dermed har Boris Johnson mistet 22 parlamentarikere på to dager. Han trenger et nyvalg for å skaffe seg nye. Noen som er på hans side i Brexit-kampen.

La oss minne om valgresultatet fra folkeavstemningen i 2016:

Det er blitt sagt at det ville ta rundt tre år før den demografiske endringen (eldre dør og unge får stemmerett) ville gjøre at en ny folkeavstemning ville gå i favør av Remain. Men det var før politikerne kuppet hele prosessen. Nå er mange så lei av saken at de bare vil ut av EU jo før jo heller – deal eller no-deal.