Sakset/Fra hofta

Etter at SNP og Liberaldemokratene sa at de ville stemme med regjeringen om et nyvalg i desember, ga Jeremy Corbyn til slutt etter. Jeremy Corbyn sier han er klar til nyvalg i desember. Men dét gjelder ikke for hele partiet hans. Mange Labour-parlamentarikere er redde for å miste jobben sin på grunn av Labours håndtering av Brexit.

Ved avstemningen om nyvalg 12. desember i går valgte flere enn 100 Labour-kandidater (nesten halvparten) å avstå. I tillegg stemte 11 imot. Dermed var det kun 127 Labour-parlamentarikere som stemte med sin egen leder.

Tidligere har flere erfarne Labour-politikere bedt Corbyn om ikke å støtte et vedtak om nyvalg. De er redde for at flere titalls av deres egne vil tape i sine valgkretser. I Westminster snakkes det om flere som ønsker å trekke seg før valget.

In a short clip, posted to Jeremy Corbyn's 260,000 Instagram followers, the Labour leader gave a thumbs up to the camera, saying: 'We’re back and we are ready for it all over again'

Ikke mange ønsker seg denne mannen som statsminister.

 

Last night more than 100 of Mr Corbyn's MPs – almost a half of them – defied their leader and did not vote for an election on December 12. Another 11 voted no

Også for Boris Johnson innebærer nyvalget en stor risiko. Hans uvillighet til å samarbeide med Nigel Farage og Brexit-partiet kan skape problemer med å få stemt inn konservative mandater i de tradisjonelle Labour-områdene i Nord-England og Sør-Wales.

Flere av tidligere Labour-velgere har kanskje fått nok av Corbyn og hans blokkeringer i parlamentet, men de har aldri stemt konservativt og vil kanskje heller velge Brexit-partiet fremfor Toryene. Da splittes Brexit-stemmene på de to partiene innad i valgkretsene og dette kan gi flertall for en Liberaldemokrat som vil avlyse hele Brexit eller en Labour-kandidat som beholder posisjonen.

Hvor taktisk vil britiske velgere stemme?

Daily Mail

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!