Nytt

Nigel Farage sa først at han ville utfordre Toryene ved å stille Brexit-partikandidater i 600 av 650 valgkretser. Farage fikk kritikk for denne strategien fordi dette ville dele Leave-stemmene og kunne føre til at en Labour-kandidat eller Liberaldemokrat da ville kunne få flest stemmer. Flere politiske kommentatorer sa at Farage kunne bli den som gjorde at Brexit ikke ville bli gjennomført.

Det britiske systemet med enmannskretser gjør at den kandidaten som får flest stemmer i en krets, vinner.

Farage kunngjorde sin beslutning etter denne målingen:

The move by Mr Farage came after a Deltapoll survey put the Tories on 41 per cent - and the Brexit Party way back on just six per cent

Elaine Adams er en av kandidatene fra Brexitpartiet som trekker seg for unngå at Leave-stemmene splittes.

 

Elaine Adams is the latest Brexit Party candidate to announce she is not standing on December 12

 

Boris Johnson har hele tiden sagt at han ikke vil samarbeide med Brexit-partiet som heller ikke ville akseptere den avtalen som de konservative hadde fremforhandlet med EU.

Nå gjør Nigel Farage helomvending og sier Brexitparptiet likevel ikke vil stille til valg i kretser der de konservative Toryene har flertall.

– Vi kommer helt og holdent til å rette oss inn mot de setene som i dag innehas av Labour, sier Farage.

Boris Johnson skriver på Twitter at han ønsker Nigel Farages beslutning velkommen.

Boris Johnson avviser tvert at han har gjort noen avtale «på bakrommet» med Nigel Farage.

Arron Banks er en nær alliert av Nigel Farage og står bak Leave.EU . Han har støttet Boris Johnsons nye Brexit-avtale og mener at Brexit-partiet burde rette seg mot 40 valgkretser som kan vinnes. Banks har oppfordret folk til å stemme for de konservative.

I mange tradisjonelle Labour-kretser har velgerne sagt at de heller vil stemme for Brexit-partiet enn for Labour. Men de vil ikke gå så langt som å stemme konservativt. Det er disse stemmene som Nigel Farage vil forsøke å vinne.

Daily Mail   The Times

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!