Mandag vil Boris Johnson igjen legge frem forslag om nyvalg 15. oktober. Dette vil han ikke få gjennomslag for. Labour, Liberaldemokratene og SNP vil alle stemme imot. De vet at de kan tape hvis valget ikke utsettes til etter at en utsettelse av Brexit er vedtatt.

Boris Johnson har ikke så mange valg for tiden. Han er vingeklippet av feilberegningen om at Labour ville akseptere et nyvalg. Hvis han går av, så gir han plassen til Jeremy Corbyn og Storbritannia kan vinke farvel til Brexit. Et mistillitsforslag mot Boris Johnson kan gjøre at han gjenvinner kontrollen over dato for nyvalg, og det vil opposisjonen unngå.

Nå sier Boris Johnson at han er klar til å bryte loven. Han vil ikke be EU om ny utsettelse av Brexit. «I’d rather be dead in a ditch», som han uttalte i forrige uke. The Sunday Times skriver at Johnson er villig til å risikere fengselsstraff for å kunne forlate EU 31. oktober uten avtale.

Boris Johnson plans to “sabotage” efforts by MPs to block Brexit, and force an explosive showdown at the Supreme Court that could see him risk a jail sentence to deliver on his pledge to leave the EU by October 31.

Hvis statsministeren nekter å be EU om utsettelse, så vil opposisjonen gå rettens vei. Boris Johnson sier han vil søke å få til en avtale med EU under møtet som varer 17-18. oktober. Men hvis han ikke får til noen avtale, så vil han nekte å be om ny utsettelse.

Johnson will go to the EU summit on October 17 and seek a deal with Brussels — but if one is not agreed he will refuse to demand the extension to article 50 which the rebel legislation demands.

Mange av de konservative politikerne som vil bli i EU har måttet forlate partiet. Men utenfor Westminster, så har Boris Johnsons folkets støtte.

 

Hvis Boris Johnson ignorerer loven om Brexit-utsettelse, så forventes det at flere av de konservative politikerne trekker seg fra partiet. Et søksmål mot Boris Johnson og regjeringen vil sannsynligvis gå direkte til Høyestrett.

Det er et høyt spill, men så langt har statsministeren velgerne med seg.

Daily Mail    The Sunday Times

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!