Ifølge BBC pågår det en debatt i statsministerens kontor om de skal lyse ut nyvalg. Boris Johnson har sagt at de konservative medlemmene som ikke støtter ham i Brexit vil bli sparket fra partiet. Det er 21 konservative rebeller som vil stemme imot sitt eget parti.

De konservative har et lite flertall i Underhuset og hvis de konservative stemmer imot sin egen leder, så kan Corbyn greie å få til en ny utsettelse frem til 31. januar. Flere konservative ex-ministere har gått sammen med Labour om hindre at Storbritannia forlater EU 31. oktober uten en avtale.

Boris Johnson skal avholde et kabinettmøte klokken 18 i kveld.

Remainerne forventes å forsøke å stanse Brexit på tirsdag under «SO24» (Standing Order 24). En regel som tillater parlamentsmedlemmene å debattere «en spesifikk og viktig sak som krever en presserende vurdering». Planen er å tvinge statsministeren til å søke om en ytterligere utsettelse av Brexit på tre måneder hvis ingen avtale har blitt godkjent av parlamentet innen 19. oktober.

Men et nyvalg er risikabelt for Corbyn. Meningsmålingene viser økt støtte til Boris Johnson og de konservative.

BBC     The Times.

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!