For de som elsker britisk humor, så er Boris Johnson stor underholdning. På de konservatives landsmøte ble han tatt imot som en helt. Boris Johnsons karisma og talegaver sjarmerer seerne. Kontrasten til Jeremy Corbyn (Labour) og Jo Swindon (Liberaldemokratene) kunne ikke vært større når Boris Johnson klemmer til.

De som ønsket å høre talen hans i Manchester sto i kø i flere timer for å sikre seg plass. Boris ankom som en rockestjerne, skriver journalisten fra Daily Mail.

Starten på talen var kjedelig, den besto av programforpliktede punkter. Men så våknet Boris til liv.

Storbritannia, sa han, var takket være det drøvtyggede tema som Brexit er, som en friidrettsstjerne i verdensklasse med en stein i skoen. Hvis parlamentet var en laptop, sa Boris, så ville skjermen vise undergangen i form av pizzahjulet:

Image result for screen wheel

The pizza wheel of doom…

«Hvis parlamentet var et reality show, så ville samtlige parlamentarikere blitt stemt ut av jungelen nå». (En referanse til det årlige reality-showet «I’m a celebrity, get me out of here» hvor deltakerne må igjennom prøvelser av ymse slag med insekter, slanger, rotter osv. i Australias jungel)

«Men i det minste», la Boris Johnson til, «så ville vi ha kunnet bivåne the Speaker (John Bercow) til å bli tvunget til å spise en kenguru-testikkel».

The UK, he said, thanks to the ‘super-masticated subject of Brexit’, was like a world-class athlete with a pebble in their shoe. If Parliament were a laptop, ‘the screen would be showing the pizza wheel of doom’.

If it were a reality TV show, every MP would have been voted out of the jungle by now, ‘but at least we could have watched the Speaker being forced to eat a kangaroo’s testicle’.

Stemningen i salen sto i taket.

Image result for I'm a celebrity get me out of here

Jeremy Corbyn fikk så hatten passet. Det skotske nasjonalpartiet (SNP) forsøkte å slepe Labour-lederen til tronen som en Konstantin Tsjernenko-figur, sa Johnson. (Tsjernenko ble innsatt som  generalsekretær av Kreml mot sin vilje).

Liberaldemokratene, sa Boris Johnson, burde nå respektere Trades Descriptions Act og fjerne ordet demokrat fra navnet. (Liberaldemokratene sier at de vil ignorere hele folkeavstemningen fra 2016 og bli i EU).

Sosialistiske The Guardian har tydeligvis ingen sans for humor. De har satt sammen en video med hva de kaller «de underligste momentene fra statsministerens tale»:

Fra dette punktet snakket Boris Johnson uten manuskript om forbedringer han ønsket for ulike sektorer i landet. «Vi bygger to nye baser for å skyte opp romfartøy»,  sa Johnson. «Kan du tenke deg en kommunistastronaut til å styre cockpiten?» spurte han salen. «Cor-byn!» ropte de samstemt.

Etter Brexit kan vi vedta å stanse transport av levende dyr (britene er svært dyrevennlige) og ta tilbake kontrollen over fiske i våre egne farvann. Her fikk de to lederne av SNP (Scottish National Party) et stikk. De heter Salmon (laks) og Sturgeon (stør). Det er bizzart at SNP med navn som Salmon og Sturgeon ivrer for å gi fra seg kontrollen over fisket tilbake til EU!, sa Boris Johnson.

‘It is one of the bizarre features of the SNP that with names like Salmon and Sturgeon they are committed to handing back fishing control to the EU!’

Talen ble avsluttet til trampeklapp.

«Da vi forlot salen, så jeg noe sjeldent», skriver journalisten fra Daily Mail. «Det var en tilhørerskare som forlot en tale på et landsmøte med store smil.»

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂