Sakset/Fra hofta

Ed Miliband sliter om dagen. Ikke bare fikk han så ørene flagret av tidligere popstjerne Myleene Klass på TV (se video), men hans egne nærmeste partikolleger gjør narr av landets innbyggere som flagger med Englands flagg. «A Klass-war» på flere plan.
 

Denne kostelige episoden har kostet Ed dyrt!

Myleene Klass ble svært populær etter at hun deltok i TV-serien «I’m a Celebrity, get me out of here». Hennes jungeldusj ble førstesidestoff i tabloidavisene.

 image-12-for-i-m-a-celeb-bikini-moments-gallery-132313016

 Minst like poppis som Miss Middletons rumpe i det kongelige bryllupet

Myleene Klass lot seg ikke vippe av pinnen av Ed Miliband. Dette var helt på høyde med Joanna Lumley da hun for noen år tilbake fortalte Labours innenriksminister Phil Whoolas hvor skapet skulle stå:

Slike offentlige ydmykelser blir ikke så lett glemt. Hvem vil ha en statsminister som blir satt på plass av popstjerner? Om Ed Miliband var upopulær før, så blir dette vanskelig å overse, selv for hans mest lojale medarbeidere.

Så Ed var sikkert ikke i det beste humøret etter sin egen fadese da hans partikollega Emily Thornberry viste at hennes arbeiderpartirøtter ikke akkurat stakk dypt ned i jorden.

Hun begikk politisk selvmord på Twitter etter å ha lagt ut et bilde av et hus fra en «council-estate» (sosialboligområde) i Rochester drapert i det engelske flagget. Et nokså vanlig syn på council-estates hvor det bor mange fotballfans. Dette er Labours kjernevelgere. Eller var, får man vel snart si. 

Men for Emily Thornberry, en champagnesosialist, er disse velgerne helt ukjente. Hun tvitret ubekymret i vei om hun «aldri hadde sett noe lignende» mens hun deltok i valgkampanjen i Rochester denne uken.

Emily Thornberry Twitter

Den var over streken! Ed Miliband, som heller ikke selv akkurat kan påberope seg noen arbeideklassebakgrunn, har hele tiden forsøkt å distansere seg fra «snobbene» Cameron og Clegg. Også kommer Emily Thornberry og viser for hele landet at hun ikke har peiling på egne landsmenn og sannsynligvis aldri før har satt en fot innenfor en «council-estate». Det var utilgivelig. Også sånn dårlig timing!

Thornberry 

Emily Thornberrys eget hus i London er verdt rundt tre millioner pund.

One senior Labour insider said it was ‘worse than the Gillian Duffy moment’ when Gordon Brown was recorded calling a voter a ‘bigoted woman’.

Tory think tank chief David Skelton said it was an example of the ‘outrageous snobbery of modern Labour. Sneering at working people.’ 

Emily Thornberry var den første til å nominere Ed Miliband som leder for Labour i 2010. Man burde kanskje ha sett hennes sviktende dømmekraft allerede da. Men bare et «klikk» på mobilen viste hun fremdeles ikke hadde peiling fire år senere.

Ed Miliband ringte henne to ganger, først for å fortelle henne hvor lite han satte pris på hennes turist-med-kamera-holdning under valgkampen og andre gang for å gi henne sparken. Han uttalte at han aldri før hadde vært så sint.

It was horrendous. It insults people like me, it insults the people I know – my friends and family – Labour voters across the country
Labour MP John Mann

‘It is fair to say he made his view very clear that people should fly the England flag with pride,’ a source added. 

Shortly afterwards there was another call, in which Mr Miliband made clear she would have to leave the shadow cabinet.

Mannen som eier det nå så berømte huset med flaggene, visste ikke engang at det pågikk valg i Rochester, og han stemte konservativt ved siste valg.

2356D96C00000578-2842783-image-39_1416503318589Nigel Farage lot ikke anledningen gå fra seg.

Sinte velgere svarte også raskt på Twitter:

‘How out of touch are you? And you wonder why no one wants to vote for you and your vacuum packed lefty snobs.’

‘Thanks for the reminder of why no working man should ever vote Labour.’ 

Emily Thornberry har ikke offisielt fått sparken, naturligvis, hun har «trukket seg». Først ville hun ikke innrømme feil og sa at hun også var et offer i saken. Hun har tidligere blitt anklaget for manglende forståelse for vanlige menneskers liv. Og det ble hennes politiske endelikt.

Fru Thornberry greier seg nok allikevel fint i fremtiden. Før hun ble Labour-politiker var hun menneskerettighetsadvokat, et stadig voksende forretningsområde i disse asyltider. I tillegg eier hun og mannen mange eiendommer og barna går på «utvalgte» skoler.     

Men alt dette spiller ingen rolle for Ed Miliband. Han har nok av andre bekymringer. Med Ukips stormende fremgang og Ed Milibands ekstremt lave popularitet er panikken i Labour total.

Emily Thornberry ble politikkens svar på Zalo: Et klikk er nok.
Daily Mail