Ruth Davidson. Foto: Russell Cheyne / Reuters / Scanpix

Det er et eller annet med islam som får vestlige samfunn til å miste balansen, gangsyn og proporsjoner. Hvis Labour har mistet antistoffene mot antisemittisme, har de konservative nå nådd et stadium i forhold til islam som må kalles et slags vanvidd.

Avtroppende utenriksminister Boris Johnsen skrev en fjollete kommentar om Danmarks maskeringsforbud i the Telegraph mandag. Danskene måtte da forstå at ekte frilynte mennesker ikke blandet seg opp i hvordan mennesker går kledt. Alle som har besøkt London den senere tid vet at dette kommer fra en mann som heiser det hvite flagget. Å forsvare niqab som et vanlig plagg er å bevisst lukke øynene for islamisering.

For å late som at også han visste hva niqab sto for, sa han de minnet om bankranere eller en postboks. Ha-ha. Se så modig jeg er, syntes Boris å si. Han virket bare fjollete.

Men så er det flere i partiet hans som tar han alvorlig og synes dette var en fornærmelse som ikke kan få stå. De krever at Boris ber om unnskyldning. Man lurer på om toryene er blitt stark raving mad.

Teheresa May herself synes denne sammenligningen var helt unødvendig og sårende. Hun ba Boris om å si unnskyld!

The Prime Minister has also said politicians have to be «very careful» about the language they use as she called on Mr Johnson to apologise.

….. but he made it clear on Tuesday he did not feel any need to do so. He made no further comment on the matter on Wednesday.

Noen vil ta fra ham rollen som innpisker i parlamentet, eller leker med tanken om at han blir sparket ut av partiet.

On Tuesday night, a Tory peer, Mohamed Sheikh, called for the Prime Minister to suspend Mr Johnson.

The Conservative Muslim Forum founder told BBC Newsnight: “Take the whip from him”.

Man tror nesten ikke ens egne ører og øyne. Konservative politikere kritiserer en partikollega for å si at undertrykkelse er undertrykkelse. Si unnskyld!

Jeremy Wright, the Culture Secretary, said it was wrong to label face coverings “oppressive”, but the Conservatives were accused of losing touch with voters as a poll showed 60 per cent of Britons think burkas should be banned in public places.

Noe har gått i stykker i hodene på våre ledere. De har avkristnet nasjonen og har ikke lenger dannelse. Det finnes snart ingen nedre grense for hvor dypt de kan synke.

Ruth Davidson er leder for de konservative i Skottland. Hun nevnes som et mulig lederemne.

Ruth Davidson, the leader of the Scottish Conservatives, said debate over wearing burkas and crosses “is the same argument but in a different faith” and so they should both have the same “parameters”.

Niqab og korset har de samme parametre? Er det et medlem av parlamentet som sier noe sånt?

Ms Davidson, who is widely seen as a future Tory leader, described Mr Johnson’s comments as “gratuitously offensive”. She said: “If you use the analogy of Christianity, would you ever write in the Telegraph that you should have a debate about banning Christians from wearing crucifixes?

Davidson er som tatt rett ut av en roman av Michael Houellebeq. Vanviddet rammer mennesker som får nærkontakt med islam og virker som de er bergtatt. Et normalt menneske ville ikke si noe så vrøvlete.
Hjemme er det mange som synes grepet av det samme vanviddet. De mister evnen til å si noe fornuftig. Trine Skei Grande er ekspert på nymotens tungetale. Hun forkler import av rundt 20.000 muslimer i året med å hylle individualisme.
Som liberal mener jeg alle skal møtes som individ, ikke som del av en gruppe. På samme måte er asyl en individuell rettighet. Kjemper du for kvinners rettigheter i Saudi-Arabia eller ytringsfrihet i Iran er sjansene store for at du blir nødt til å flykte. Da kan det ikke være slik at din muslimske tro hindrer deg fra å søke asyl i Norge.
Mange i Europa har kommet frem til det samme: Muslimske parallellsamfunn byr på så store problemer at vi må stoppe importen inntil vi har funnet ut en måte å løse problemene på.
Trine Skei Grande svarer med å kjøre frem individualismen. Under dekke av den forsvarer hun import av mer gruppetenkning.
Ei heller ser regjeringen på innvandring som et onde. Jeløy-erklæringen slår fast: «Innvandring er en kilde til nye impulser og kulturell utveksling. Variasjon bidrar til nytenking, innovasjon og kreativitet».
Men at Storbritannia og de konservative har falt inn under islams hypnotiske kraft er skremmende å være vitne til. En once proud nation ledes nå av mennesker som er livredde for å fornærme islam, selv den mest ekstreme formen.
Da har de konservative – de konservative! – Margareth Thatchers parti! – virkelig gått fra forstanden.

Burkas are like wearing a crucifix and should be defended, says Ruth Davidson, as Boris row escalates

 

Støtt Document ?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂