Natt til søndag 19. november ble en festival i Crépol i det sørøstlige Frankrike, en landsby med noen få hundre innbyggere, utsatt for et morderisk angrep.

I følge landsbyens ordfører, Martine Lagut, var festivalen et veldig enkelt ball arrangert for personer fra nærområdene i en alder av 16 til 17 år.

Vinterballet i den vanligvis fredelige lille kommunen ble derimot forstyrret av den uventede ankomsten av ei gruppe på rundt ti aggressive ungdommer med kniver. Sikkerhetsvakten ved inngangen til salen stoppet gjengen fra å komme inn på den private festen. Dette førte til at et voldsomt slagsmål med knivstikking brøt ut.

En 16 år gammel gutt, som nyhetssiden Fdesouche navngir som Thomas, ble knivstukket til døde. Seksten andre personer ble skadet. To personer ble fraktet til sykehus med alvorlige stikkskader. Mange er dessuten i sjokktilstand.

Motivet for angrepet er fortsatt under etterforskning, og angriperne er fortsatt på flukt.

Øyenvitner beskriver et «blodbad» som etterlot en traumatisert lokalbefolkning. Rundt førti brannmenn ble sendt til stedet for å behandle ofrene. En psykologisk enhet er blitt opprettet i landsbyen som har 600 innbyggere.

Ordfører Lagut sa til det franske nyhetsmediet Actu17: «De [angriperne] kom ikke for å ha det gøy, men for å forårsake skade». Angriperne omtales som «en gjeng» som kom «for å drepe folk».

Det blodige knivangrepet har rystet mange familier. Det var barn i alderen 16-17 år fra bygdene rundt som var på festivalen.

Tenåringen Thomas som ble drept var medlem av rugbyklubben FC Romans-Péage.

Den franske politikeren Eric Zemmour skriver på Twitter/X: «Thomas, 16, vil sannsynligvis ikke få et minutts stillhet i forsamlingen. Hans kjære vil forbli verdige og vil ikke forårsake opptøyer. Som vanlig vil noen tie om hans attentat av kjeltringer som kom til Crépol, en landsby i Drôme, for å drepe unge franskmenn. Mine tanker går til hans kjære, til de skadde og til innbyggerne i denne etterlatte landsbyen».

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.