Den tidligere presidentkandidaten Marine Le Pen advarer om at lovløsheten er i ferd med å spre seg til alle deler av Frankrike, selv til landsbygda. Dette melder Remix News.

I et nytt intervju med Valeurs actuelles omtalte hun den groteske saken med Thomas, en 16 år gammel lovende rugbyspiller som ble knivstukket i hjel av en gjeng som infiltrerte et vinterball i den lille landsbyen Crépol natt til søndag.

«Et barn døde under omstendigheter som aldri burde ha eksistert», kommenterte Le Pen til publikasjonen. Hun påpeker at angrepet i Crépol bekrefter det mange franskmenn nå føler: Ingen er trygge noe sted.

«En ny terskel er overskredet», hevdet hun. Frankrike var vitne til et organisert angrep utført av væpnede «militser» som skal ha ropt anti-hvite slagord.

Partileder Marine Le Pen avslørte at hun har snakket med mange ordførere i små byer. De opplever nå en dramatisk økning i kriminalitet av en type som tidligere var nesten ikke-eksisterende i deres kommuner. Vold og uorden sprer seg fra franske storbyer til det landlige Frankrike.

Le Pen hevdet at hun kjenner mange ordførere i små byer som ikke lenger arrangerer landsbyfestivaler. Noen blir utsatt for plyndring og vandalisme. Andre frykter alvorlige fysiske angrep, slik Crépol ble utsatt for.

Franske borgere som bodde på landsbygda pleide å føle seg beskyttet mot rapportene om kriminalitet fra forsteder i byene, men «innser nå at dette ikke lenger er sant», uttalte Le Pen.

Hun hevdet også at «et helt sinnsykt antall unge mennesker» overalt i Frankrike bærer et våpen med seg til alle tider.

Marine Le Pen tror fortsatt at Frankrike kunne reddes, men insisterte på at landet må styres av politikere som anerkjenner problemet for å kunne gjøre det.

Hun ba om regimeendring, og en ny tilnærming fra emosjonelle reaksjoner til vedtakelse av store lover som har en «dypende innvirkning».

Paris: Utlendinger begår 69 % av ran, vold og seksuelle overgrep på offentlig transport

Frankrike: Antall nyfødte babyer med islamske fornavn blir anslått til 21,8 prosent

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.