En rekke franske byer er blitt rystet av meget voldelige opptøyer fra innvandrere flere dager på rad. Voldsomhetene fortsetter, med plyndring, samt angrep på tilfeldige fotgjengere, politi og biblioteker. Samtidig antyder den franske presidenten Emmanuel Macron at sosiale medier og dataspill har bidratt til den eksplosive situasjonen i Frankrike.

Sosiale medieplattformer har spilt en betydelig rolle i hendelsene de siste dagene, hevder Macron. Han trakk frem spesielt Tiktok og Snapchat som problematiske plattformer som trenger mer sensur. Ifølge Macron hjelper sosiale medier ikke bare opprørere med å organisere seg. De får også unge til å ønske å «imitere» oppførselen de ser.

Ifølge presidenten har disse unge menneskene mistet grepet om virkeligheten på grunn av det de ser på sosiale medier og dataspillene de spiller. «Noen ganger føles det som om noen av dem på gaten gjenopplever videospillene som ruset dem», kommenterer han.

At president Macron legger skylden for innvandrervold på dataspill har vakt negativ oppmerksomhet, blant annet fra spillmagasiner som PC Gamer. Det franske nyhetsnettstedet Numerama opplyser at det ikke finnes vitenskapelige bevis for at dataspill gjør folk mer voldelige.

Drapsraten opp 90 prosent i Frankrike. Macron: – Jeg er motstander av selvforsvar

Marine Le Pen gjorde en god debatt

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.