Væpnede menn har angrepet to landsbyer nordvest i Nigeria. 13 personer er drept og 10 bortført, ifølge opplysninger fra lokalt politi og innbyggere.

Fem personer ble drept og ni hus satt i brann i angrepet mot landsbyen Madamai i delstaten Kaduna, opplyser en tjenestemann, uten å oppgi når angrepet skjedde.

Det andre angrepet fant sted i landsbyen Birjingo i delstaten Sokoto. Væpnede menn, lokalt omtalt som banditter, kjørte inn i landsbyen på rundt 100 motorsykler, skjøt og drepte åtte mannlige innbyggere, bortførte ti kvinner, plyndret butikker og stjal kveg, opplyser lokale innbyggere.

En polititalsmann bekreftet søndag angrepet, men uten å oppgi detaljer.

Den nordvestlige og sentrale delen av Nigeria har i mange år vært utsatt for kvegtyveri utført av væpnede gjenger. Gjengene inntar landsbyer der de dreper og plyndrer, samt bortfører innbyggere mot løsepenger.

Slike gjenger har også slått til mot skoler der de har bortført elever for å presse foreldre for løsepenger.

Denne typen vold er bare én av flere utfordringer som Afrikas mest folkerike land står overfor. Landets sikkerhetsstyrker kjemper nå på det tolvte året mot jihadister nordøst i landet.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.