Arkivbilde fra 2018. Jenter i Nigeria returnerer til sin skole etter å ha vært kidnappet av Boko Haram. Fotograf: Hamza Suleiman. AP-NTB.

Rundt 300 jenter antas å være kidnappet fra en videregående skole nordvest i Nigeria.

Væpnede menn kidnappet jentene fra en offentlig videregående skole i Jangebe i delstaten Zamfara tidlig fredag, opplyser en representant for lokale myndigheter, Zailania Bappah, til BBC.

– Over 300 jenter er savnet etter at vi har gjort oss ferdig med å telle de gjenværende elevene, sier en lærer, som ønsker å være anonym, til nyhetsbyrået AFP.

Politiet har ikke bekreftet hendelsen.

– Jeg er på vei til Jangebe. Jeg fikk en telefon om at skolen ble invadert av banditter som bortførte elevene. Jeg har to døtre ved skolen, sier forelder Sadi Kawaye til AFP.

Væpnede grupper har de siste årene trappet opp angrep mot skoler i Nigeria. I forrige uke ble 42 personer bortført fra en skole i nabodelstaten Niger, og i desember ble over 300 gutter kidnappet fra en skole i delstaten Katsina.

Kidnapperne krever løsepenger, og utsetter ofte ofrene for seksuelle overgrep og vold.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.