Boko Haram er en ekstrem islamistisk bevegelse som opererer i Nigeria, Niger, Tsjad og Kamerun. Bevegelsens navn kan oversettes med ‘vestlig lærdom er haram/forbudt’. Illustrasjonsfoto: YouTube

Minst 47 personer ble natt til lørdag drept i flere koordinerte angrep mot landsbyer i den nordvestlige delstaten Katsina i Nigeria.

Ifølge politiet ble angrepene mot landbyene i Dutsenma, Danmusa og Safana utført av over 300 menn på motorsykler. Ifølge en pressemelding fra politiet i Katsina søndag var de koordinerte og skjedde samtidig i de forskjellige landsbyene.

En talsperson for president Muhammadu Buhari bekrefter angrepene som skjedde mellom 0.30 og 3.00 lokal tid lørdag.

– Vi finkjemmer skogen for å pågripe de som står bak angrepene, sier talsperson for politiet Gambo Isah til nyhetsbyrået dpa.

Sikkerhetsstyrker, inkludert politi, militære, luftvåpenets mannskaper og statlige sikkerhetsstyrker, er satt ut i områdene.

Også i februar fant det sted en lignende massakre i delstaten Katsina.

Det siste året har hundrevis av mennesker i regionen blitt drept i voldelige angrep. Regjeringen i Nigeria anklager kriminelle for å stå bak angrepene.

Sikkerhetsstyrkene i landet kjemper fra før en kamp mot et voldelig, islamistisk opprør nordøst i landet, der gruppen Boko Haram har drept og bortført tusenvis av mennesker de siste årene.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.