NTB

Minst ti bønder er halshugget av militante islamister nord i Nigeria, ifølge beboere i området.

Hendelsene skjedde i den nordlige delstaten Borno. Også forrige uke gikk islamistgrupper til angrep i to landsbyer i området. Da ble minst 25 personer drept.

Bonden Abubakar Masta sier til Reuters at han klarte å komme seg unna da flere gårder i landsbyen Kawuri i regionen Konduga ved 8.30-tida lokal tid mandag. Han sier de kom kjørende med geværer på motorsykler. Ofrene skal deretter ha blitt halshugget.

– Jeg så ti av mine venner som hadde blitt slaktet, sier bonden. Også en annen beboer nyhetsbyrået har snakket med, sier han var med og hjalp militæret i området å finne ti døde personer.

Lokalt politi har foreløpig ikke bekreftet tallet på døde. Innbyggerne i området mistenker at islamistgruppa Boko Haram står bak mandagens angrep, som er det siste i en lang rekke i senere tid.

Boko Haram og rivaliserende IS har i økende grad slått til mot tømmerhoggere, gjetere, bønder, fiskere og metallskrapinnsamlere ved å anklage dem for å spionere og dele informasjon med hæren og lokale militsgrupper. Nigeria sliter allerede med høy inflasjon, og angrep på bønder kan også medføre ytterligere prishopp på matvarer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.